Trabzon'da Ted Koleji'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Eğitim

Trabzon'da Ted Koleji'nin Temeli Atıldı

Trabzon\'da Ted Koleji\'nin Temeli Atıldı

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından TED Koleji'nin Temeli Trabzon'da atıldı.

24.06.2013 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin eğitimdeki dev markası TED'in temel atma töreni Soğuksu Mahallesi Çamoba mevkiinde gerçekleştirildi.

Yabancı dilde eğitim verecek olan okulun temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile spor siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

886 öğrenci kapasiteli

Açılış töreninde ilk konuşmayı Doğu Karadeniz Özel Eğitim A.Ş Başkanı Niyazi Aktaş yaptı. Aktaş, 'Trabzon'a böylesine güzide bir yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Trabzon TED koleji ile ilgili teknik bilgiler verdi. Aktaş, 'TED Trabzon Koleji, 13.000 metrekare kapalı alana sahip, 886 öğrenci kapasiteli bir okul olarak tasarlandı. Kampüste teknolojik donanıma sahip derslikler, laboratuvarlar, 3-D sınıf, kütüphaneler, 500 kişi kapasiteli yemekhane, kapalı spor salonu, konferans salonu, beden eğitimi salonu, sanat derslikleri ve açık-kapalı oyun alanları ile Trabzon'da eğitimde çığır açacak' dedi.

Savaşlar artık silahlarla yapılmıyor

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise bir Karadeniz evladı olarak yıllardır Trabzon'a yatırım yapma isteğini icraata geçirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. 'Trabzon'a olan borcumu bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yıllardır bu şehre nasıl eğitim yatırımı yaparız diye uğraş veriyorduk. Arazi sıkıntısını aşamıyorduk. Ne zaman ki Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar devreye girdi biz rahat bir nefes aldık. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a bize desteklerinden ötürü teşekkür ederim.

Herkes şunu bilmeli ki artık savaşlar silahlarla yapılmıyor. ve birçok gelişmiş ülkenin ne yeraltı ne yerüstü zenginliği var. Ama bakıyorsunuz eğitimli insanlarla dünyaya kök söktürüyorlar. O nedenle bizde bu ülkede her bireyi eşit adil şartlarda eğitecek bir sistem kurmak zorundayız. Bu vatana olan borcumuzu yerine getirmek için en birincil görevimiz eğitimli nesiller yetiştirmektir. Burada biz sadece 900 kişiye eğitim vermeyi amaçlamıyoruz, biz Trabzon'u bölgenin ve Türkiye'nin eğitimde parlayan yıldızı yapmak için TED olarak buradayız' ifadelerini kullardı.

TED marka değeri arttıracak

Şehirlerin marka olma yolundaki çalışmalarında eğitimin öneminin büyük olduğunu ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 'Marka şehir Trabzon'umuzun marka değerini yükseltecek TED Koleji'nin şehrimize kurulmasında emeği geçen Başta Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar olmak üzere herkese teşekkür ederim. Şehrimizin evladı olan Bekir Bülbüloğlu'na da böyle kıymetli eğitimcilerle şehrimizde bu dev yatırımı yaptığı için ayrıca kutlarım' dedi.

Rekabet eğitimle artar

Trabzon Valisi Recep Kızılcık yaşanılan bilgi ve teknoloji çağında rekabetin eğitimle mümkün olabileceğini ifade ederek, 'TED Kolejinin ilimize açılacak olması, marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda bize umut ve heyecan vermiştir. Özellikle eğitim alanında özel sektör yatırımlarına ihtiyacımız var. Türkiye genelindeki 30'u aşkın eğitim kurumundaki öğrencileri Türkiye'de büyük başarılara imza atan, genel anlamda Üniversiteye öğrenci yerleştirme konusunda en başarılı kurumlardan biri olan TED'in ilimize kazandırılmasında emeği geçenleri kutlarım' ifadelerini kullandı.

Uçan kuştan medet umuyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'a yatırım yapacak uçan kuştan bile şefaat beklediklerini ifade ederek, 'Burada işadamlarımız var. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, bürokratlarımız var. Hepsinin derdi Trabzon'da yatırımı ve istihdamı arttırmak. Trabzon'da artan göçü önlemek. Trabzon'u kalkınmışlık seviyesi yüksek bir il yapmak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim anlamında şehrimize neler yapıyoruzu düşünürken Ali Kantur'a ulaştık. Sonra baktık ki Selçuk Pehlivanoğlu'da çok yakınımızda bir isim. Sağ olsunlar Trabzon'a yatırım için bizim kadar heyecanlandılar ve hemen kolları sıvadılar. TED Türkiye'de 31 şubesi 35 bine ulaşmış kaliteli öğrencisiyle marka bir kurum. Araştıran, sorgulayan, yenilikçi öğrencilerin yetiştiği bir kurum. Trabzon'a büyük katkıları olacağından şüphem yoktur. Trabzon eğitimde marka bir şehirdir. Trabzon Lisesi zamanında Türkiye'de 7 lise arasındaydı. KTÜ'nün kurulmasında da Trabzon Lisesi öncü olmuştur. İşte bu marka değerimizi yükseltmek için böyle özel yatırımları ihtiyacımız var. Trabzon'u eğitim şehri yapmak için sürekli konuştuk da konuştuk. Avanak kasnak gibi mesafe alamıyorduk. Ama artık somut adımlar atıyoruz. Trabzon belki nüfus olarak Türkiye'de 30. Sıralarda olabilir ama Türkiye'deki önemli iller sıralamasında ilk 3'tedir.

Bunu korumak için eğitimde atağa geçmeliyiz. Bilgiyi iyi kullanıp fiiliyata dönüştürmeliyiz. Mükemmeli yakalayan bir ülke olmalıyız. İlimizi eğitim şehri, liman şehri, turizm şehri, hava koridoru merkezi yapmak için uçan kuştan bile şefaat bekliyoruz şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ile tüm katılımcılar butona basarak TED kolejinin temelini attılar.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Trabzon'da Ted Koleji'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement