Trabzon'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Uyuşturucu Operasyonu

Trabzon\'da Uyuşturucu Operasyonu

İstihbarat çalışması sonucu durdurulan otomobilin "zula"sında 28 kilo 406 gram eroin ele geçirildi Olayda gözaltına alınan B.Ç. ile G.Ş'nin doğu illerinden getirdikleri eroini alternatif güzergah olarak kullandıkları Karadeniz üzerinden batı illerine götürüp, piyasaya sürmek istedikleri iddia edildi

15.08.2013 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin doğusundan getirdikleri 28 kilo 406 gram eroini alternatif güzergah olarak kullandıkları Karadeniz üzerinden batı illerine götürerek piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheliler B.Ç. ile G.Ş'nin Türkiye'nin doğusundaki illerden temin ettikleri uyuşturucuyu batıdaki illere sevk ederek piyasaya süreceği yönündeki bilgi üzerine şüphelilerin geçeceği Vakfıkebir ilçesinde tedbir aldı.

Uygulama noktasında durdurulan araçta, narkotik dedektör köpeği "Lisa" yardımıyla arama yapıldı. "Lisa"nın tepki vermesi üzerine araç lift yardımıyla kaldırılıp arka lastikleri söküldükten sonra detaylı incelemeye alındı.

İncelemede iki çamurlukta vida ile sıkıştırılmış kapaklar olduğu görüldü.  Kapakların çıkarılmasının ardından şase içinde aracın arka kısmından öne doğru uzayan "zula" tabir edilen özel yapılmış bölümde, koli bantlarıyla sarılarak paketlenmiş 28 kilo 406 gram eroin bulundu. Eroinin piyasa değerinin 286 bin avro olduğu belirtildi.

"Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan gözaltına alınan B.Ç. ile G.Ş, polisteki işlemlerinin ardından Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Uyuşturucunun kentte son yıllarda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu, daha önce kentte tek operasyonda en fazla eroinin 102 kilo 800 gram eroin ile 2006 yılında ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca, uyuşturucunun "Lisa" yardımıyla ele geçirilen en büyük miktar olduğu da ifade edildi.

Trabzon'da büyük miktarda eroin kaçakçılığının çok fazla olmadığını ancak uyuşturucu tacirlerinin zaman zaman Karadeniz'i alternatif güzergah olarak kullanmak istediğini belirten emniyet yetkilileri, kaçakçılara yönelik çalışmalarının devam edeceğini kaydettiler. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement