Trabzon'daki bir kamu binasına Atatürk posterini ters astılar - Son Dakika
Güncel

Trabzon'daki bir kamu binasına Atatürk posterini ters astılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Trabzon'daki bir kamu binasına Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin ters şekilde asıldığı görüntü sosyal medyada gündem oldu.

22.04.2020 10:08  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Trabzon'da bir skandal yaşandı.

CHP eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haluk Pekşen'in Twitter hesabından paylaştığı bir görüntüde, Trabzon'daki bir kamu binasına Atatürk posterinin ters şekilde asıldığı görünüyor.

CHP'Lİ İSİM ÇOK KIZDI

Söz konusu duruma sert tepki gösteren Haluk Pekşen, "Bu ihaneti yapan şeref yoksunu yalnızca Atatürk'e değil Trabzon halkının şeref ve onuruna saldırmıştır. Cumhuriyetin Kurucu kenti, Milli Mücadelenin en öndeki yiğit insanlarının kentidir Trabzon.Bunu yapan aşşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir..!" ifadelerini kullandı.

İşte Pekşen'in o paylaşımı;

Trabzon'daki bir kamu binasına Atatürk posterinin ters astılar

BAYRAĞIN ASILDIĞI ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Trabzon Üniversitesi, TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla üniversitenin Fatih kampüsündeki bir binaya Türk bayrağı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin asıldığı belirtildi.

"PERSONEL HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI"

Açıklamada, "Bayrak ve portreyi asma çalışması sırasında, görevli personelin bir anlık dikkatsizliği sonucu Atatürk portresi çok kısa bir süre de olsa ters asılmış, bu durum bayrak asma işlemi devam ederken fark edilerek derhal düzeltilmiştir. Nitekim spekülasyona konu edilen fotoğrafa dikkatle bakıldığında işlemin tamamlanmadığı açıkça görülebilir. Keza bu üzücü duruma sebebiyet veren personel hakkında da gerekli işlem başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

"TRABZON HALKI VE MİLLETİMİZE ÖZÜRLERİMİZİ ARZ EDERİZ"

İstenmeden yaşanan olay nedeniyle sosyal medya ve haber sitelerinde kurumsal itibarı zedeleyecek yönde paylaşımlar yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu nedenle asla kasıtlı olmadığını düşündüğümüz bu müessif olay sebebiyle hakkımızda asılsız yorumlar yaparak kurumsal itibarımızı yıpratmaya çalışan kişi ve kişiler hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isteriz. Bu vesileyle başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad eder, böyle bir vakayla kamuoyunun gündemini işgal etmiş olmaktan dolayı tüm Trabzon halkı ve milletimize özürlerimizi arz ederiz."

Trabzon\'daki bir kamu binasına Atatürk posterini ters astılar

Son Dakika Güncel Trabzon'daki bir kamu binasına Atatürk posterini ters astılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement