Trabzon'dan 23 ülkeye iç mimarlık çizimleri gönderiyor - Son Dakika
Ekonomi

Trabzon'dan 23 ülkeye iç mimarlık çizimleri gönderiyor

Trabzonlu 25 yaşındaki iç mimar Ahmet Can Özkara, ABD'den İngiltere'ye, Meksika'dan Malezya'ya kadar geniş bir coğrafyada çizimleri ve teknik uygulamaları ile Türk iç mimarlarının yeteneğini ve başarısını gösteriyor.

02.03.2021 00:58  Güncelleme: 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonlu 25 yaşındaki iç mimar Ahmet Can Özkara, ABD'den İngiltere'ye, Meksika'dan Malezya'ya kadar geniş bir coğrafyada çizimleri ve teknik uygulamaları ile Türk iç mimarlarının yeteneğini ve başarısını gösteriyor.

Trabzon'da iç mimar olarak çalışan Ahmet Can Özkara yurtdışındaki 23 ülkeye adeta iç imarlık çizim ve teknik uygulama ihracatı yapıyor. Yaklaşık 7 aydır Kanada, Amerika ve İngiltere gibi 23 farklı ülkeye proje çizimi, teknik uygulama ve 3D görselleştirme hizmeti veren Özkara, Türk iç mimarlarının ismini tüm dünyaya duyurmak için yola çıktıklarını söyledi. İç mimar ve 3D görselleştirme uzmanı Özkara, yurtdışına 38 tane proje ihracatı yaptıklarını belirterek, "Yaklaşık 3 yıl önce üniversiteden mezun oldum ancak okul başlarından beri yani 7-8 yıldır bu işin içerisindeyim. İç mimari işleri yapıyoruz. Herhangi bir projenin çizimi anahtar teslim projesi uygulaması bunların teknik görsel tüm çizimlerini uygulayana kadar hepsini yapıyoruz. İç mimariyle alakalı aklınıza gelen her şey otel, konut, ticari yerleşim alanı, belediye binası hepsi. Yaklaşık 7 aydır yurt dışına iş yapıyoruz. Yurt dışında birçok projenin çizimi teknik uygulama 3D görselleştirme hepsini yapıyoruz. Bir platform yaptık, girişimlerimiz oldu. Onlar başarılı sonuçlar verdi. Yaklaşık 38 tane yurt dışına proje yaptık proje ihracatı oldu. Bunların 23 tanesi farklı ülkelere Kanada, ABD, Meksika, Hindistan, Malezya ve B.A.E. gibi ülkelere hizmet veriyoruz" dedi.

En yoğun çalıştıkları ülkelerin Kanada, ABD ve İngiltere olduğunu kaydeden Özkara, "Pazar büyük ancak biz güvendik başladık güzel dönüşler aldık. Bize gelen bir tanıdığını da getiriyor biraz büyük firmalarla çalışmaya başladık. Başta kişiler şahıstı şimdi kurumsal inşaat firmalarıyla çalışmaya başladık. Onlar için iyi bir çözüm ortağı olduk artık projelerini biz çiziyoruz hem uygulama hem de 3 boyutlu çizimlerini. En yoğun çalıştığımız ülkeler Kanada, Amerika, İngiltere. Hindistan'dan da bazı kişilerle çalışıyoruz. Onlar biraz daha stant fuar alanları projesi yapıyorlar. Son olarak Meksika'da bir tatil köyü projesine başladık. Şimdilik Rattan İskandinav tarz bungalov tasarımları bitti. Diğer birimleri olan resepsiyon, havuz, restaurant-kafe, yoga-SPA ve amfi gösteri yerleri yapım aşamasında. Uygulama teknik çizimleri, 3D görsel sunum çalışmaları ekipçe titizlikle yapılıyor. Bu projeden memnun kalan iş verenin sıradaki projesi Zanzibar'da 2500 m² yeni yatırımı olan bir otel projesi. Yaparken tecrübe ediniyor yeni kültürleri tanıyoruz. Yine Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir Sugar Café/Fastfood projemiz ile Dubai'de butik bir aktar projemiz de var. Tasarımı ve konsepti beğenen aynı semtte bulunan 3 farklı aktar firması daha kendilerine uygulama projesi dahilinde tasarım yapmamız için bize müracaat etti" bilgilerini paylaştı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Trabzon'dan 23 ülkeye iç mimarlık çizimleri gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 milyar TL'den fazla borcu olduğu ortaya çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 milyar TL'den fazla borcu olduğu ortaya çıktı

    31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den Alanya Belediye Başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik seçimden önce Alanya halkına verdiği sözü tuttu ve Alanya Belediyesi'nin mevcut alacak ve borç listesini kamuoyuyla paylaştı. Belediye binasına da asılan listeye göre belediyenin 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu dikkat çekti.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama
    20:40 Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada ''KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.


Advertisement