Trabzon haberi: Türk tekstil fuarı "I of the World" New York'ta üçüncü kez düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Trabzon haberi: Türk tekstil fuarı "I of the World" New York'ta üçüncü kez düzenlendi

Trabzon haberi: Türk tekstil fuarı "I of the World" New York\'ta üçüncü kez düzenlendi

Trabzon haberine göre NEW İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen sektörel Türk ihraç ürünleri fuarı "I Of The World", New York'ta üçüncü kez gerçekleştirildi.

22.07.2022 04:34  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen sektörel Türk ihraç ürünleri fuarı "I Of The World", New York'ta üçüncü kez gerçekleştirildi.

New York'ta ticaretin merkezi konumundaki Manhattan adasında, InterContinental Barclay New York'ta gerçekleşen Türk tekstil fuarında, Türkiye'den 33 tekstil firması Türk tekstilinin ABD'deki pazar payını genişletmek için ürünlerini Amerikalı alıcılar için sergiledi.

İhracatçı Birlikleri arasında organize edilen tek sektörel ihraç ürünleri fuarı olan "I Of The World" organizasyonu, Kovid-19 dolayısıyla sekteye uğrasa da 2020'den bu yana üçüncü kez düzenlenmiş oldu.

20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen organizasyona New York Başkonsolosu Reyhan Özgür de ziyarette bulunarak İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz'den fuar hakkında bilgi aldı.

İTHİB tarafından gönderilen yazılı açıklamada, ABD'nin kumaş ithalatı içerisinde Türkiye'nin 2021'de yüzde 2,6 payla 8. sırada yer aldığı, 2022 için 1 milyar doların üzerinde ithalatla ABD pazarının yüzde 3'üne sahip olmayı hedeflediği belirtilirken, ABD'ye kumaş ithalatında ilk 5'e girebilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye ve ABD arasında belirlenen 100 milyar dolarlık dış ticaret hedefinin öncüsü olarak tekstil sektörünün görüldüğüne işaret edildi.

İTHİB'in açıklamasında ayrıca, 2021'de tekstil sektörü olarak 200 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdikleri, 2022 de ihracat hedeflerinin 15 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon haberi: Türk tekstil fuarı 'I of the World' New York'ta üçüncü kez düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement