Trabzon Karadeniz'de Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oluyor - Son Dakika
Güncel

Trabzon Karadeniz'de Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oluyor

Karadeniz'de dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü.

26.10.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'de dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Rize- Erzurum sınırındaki Ovit Dağı geçidi ulaşıma kapandı. Ordu'nun Sevdeş yaylasında bir çoban 215 küçük ve büyükbaş hayvanı ile mahsur kaldı. Kızılkaya yaylasında ise kar kalınlığını taşıyamayan bir ahır çöktü, küçükbaş hayvanlar telef oldu. Karadeniz'de, Trabzon, Rize, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinde dün geceden itibaren kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı. Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan Gümüşhane-Trabzon sınırındaki Zigana Dağı geçidine mevsimin ilk karı yağdı. Zigana Dağı geçidi yağan karla beyaza büründü. bölgede kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Karayolları ve trafik ekipleri önlem alırken, geçidi kullanan sürücülere dikkatli seyretmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

OVİT DAĞI GEÇİDİ KAPANDI

Rize ile Erzurum ilerini birbirine bağlayan 2640 rakımlı Ovit Dağı geçidi de dün gece yağan karla birlikte ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Ovit Dağı'nda ulaşım Ovit Tüneli'nden veriliyor.Erzurum ile Bayburt'u birbirine bağlayan Kopa Dağı Geçidi'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı. Karayolları ekiplerinin yolda kar temizliği yaptığı geçitte ulaşımda aksama yaşanmıyor. Ekipler, sürücülerin dikkatli seyretmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

Giresun ile Sivas bağlantısını sağlayan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde beyaza büründü. Karayolları ekipleri yolda kar temizliği yaptı. Ulaşımda aksama yaşanmadığı öğrenildi.

ORDU'DA ÇOBAN MAHSUR KALDI

Ordu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kentte, kardan dolayı kapanan bazı köy ve mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

Aybastı ilçesinin yaylalarında kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. İlçenin Akacalar beldesinde yolu kardan kapanan Sevdeş yaylasında, Adil Çağman, 200 küçükbaş ve 15 büyükbaş hayvanı ile mahsur kaldı. Yardım çağrısında bulunan çobana ulaşmak için ekipler çalışma başlattı.

Kızılkaya yaylasında ise kar kalınlığını taşıyamayan bir ahır çöktü. Çöken enkazın altında kalan bazı küçükbaş hayvanların telef olduğu öğrenildi. Ekipler, yardım çağrısı üzerine yaylaya hareket etti.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne zirai don uyarısı yaptı. Cumartesiyi pazara bağlayan gece Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zirai don beklendiği belirtilen açıklamada tarımla uğraşan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Trabzon Karadeniz\'de Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oluyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Karadeniz'de Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement