Trabzon-Maçka'da Köy Halkı, Hes Yapılmasına Karşı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Trabzon-Maçka'da Köy Halkı, Hes Yapılmasına Karşı Çıktı

Maçka'da köy halkı, HES yapılmasına karşı çıktıTRABZON'un Maçka ilçesinde Acısu Deresi üzerine yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatına yöre sakinleri tepki gösterdi.

21.01.2018 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maçka'da köy halkı, HES yapılmasına karşı çıktı

TRABZON'un Maçka ilçesinde Acısu Deresi üzerine yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatına yöre sakinleri tepki gösterdi.

İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Akarsu Mahallesi'nde Acısu Deresi üzerinde yapılması planlanan HES projesi, doğa üzerinde yarattığı tahribat ve derede yaşayan balık neslini yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelindiği gerekçesiyle yöre halkının tepkilerine neden oldu. Bölgede HES yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri bir araya gelerek HES inşaatı projesinin geçen yıl Kasım ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis'ince imar plan teklifinin oy birliğiyle reddedildiğini, bu karara uymayarak çalışmalara devam edildiğini öne sürdükleri projedeki çalışmaların durdurulmasını istedi.

DAMGASIZ AĞAÇ KESİMLERİ YAPILMIŞTIR

Kalabalık adına konuşan mahalleli Serkan Yıldız, yörelerinde tescili doğal mağaraları, yaylalarıyla adeta cennetten bir köşe olduğunu belirterek şöyle konuştu

Turizmin bu denli artığı ortamda mahallemize karşı yapılan ihanetler bizi üzmüştür. Burada yapılmak istenen HES, tam olarak bulunduğumuz yerden geçerek Bakımlı Mahallesi'ne kadar uzanarak dereye dökülecektir. SİT alanı olan bir mağaranın altından geçecek olan bu HES projesine kim nasıl izin veriyor Belediyenin almış olduğu meclis kararıyla bu proje iptal edilmiştir. Buna rağmen ilgili firma bazı kişilerin konumlarını kullanmaya çalışarak bu projeyi diğer kurumlar üzerinden başlatmak istiyorlar. Başlanmak istenen projenin giriş kısmından usulsüz ve de damgasız ağaç kesimleri yapılmıştır. İlgili kurumun buna nasıl müsaade ettiğini merak ediyoruz Büyükşehir ve ilçe belediyemizden talebimiz almış oldukları meclis kararını uygulasınlar. Projenin yapılmaması için tüm mücadelemiz sürecek. Yörede 5 adet HES projesi yer almakta. Yapılmak istenen projeyle olacak olan bu HES'ler mahallemiz içerisinde akan bu dereye nefes alma imkanı vermiyor. Köyümüze dokunmayın deremiz özgür aksın.

DEREDE BALIK AZALDI

Gösteriye ayağı kırık olmasına karşın koltuk değnekleriyle gelen 14 yaşındaki Halil İbrahim Baş da projenin doğaya zarar vereceğini ifade ederek, HES'lerden önce bu derede 10 tane balık tutuyordum, şimdi ise 2 tane balık dahi zor tutuyorum. Derede balık oldukça azaldı. Proje daha yapım aşamasındayken bu böyle bir de bittiğini düşünmek bile istemiyorum. Bu nedenle bu projenin durdurulmasını ve iptal edilmesini talep ediyorumö diyerek tepkisini dile getirdi.

Trabzon-Maçka\'da Köy Halkı, Hes Yapılmasına Karşı Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon-Maçka'da Köy Halkı, Hes Yapılmasına Karşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları
    10:42 Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen yüzme yarışlarında başarılı olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinin yeni hedefi bölge ve Türkiye Şampiyonaları oldu. Kulüp, birçok barajı ve elemeyi geçerek 2024 Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Ayrıca, bazı sporcular bölge müsabakalarına ve milli takım seçme yarışlarına katılmaya hak kazandı.

  • Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem
    10:42 Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem

    Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan drone denetimlerinde, emniyet şeritlerini kullanan bir araç sürücüsüne 6 bin 439 TL trafik idari para cezası uygulandı. Sürücü, 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine aykırı davrandığı için cezalandırıldı.

  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek
    10:38 Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek

    Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, esnafların kaldırıma bıraktıkları eşyaların kaldırılması için 1 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verdi. Yeni yönetmelik ile kaldırımların rahat kullanılması ve esnafın ürünlerini sergilemesi amaçlanıyor.


Advertisement