Trabzon Pistten Çıkan Uçağın Pilotları Sağ Motor Aniden Hızlandı ve Uçak Sola Savruldu - Son Dakika
Güncel

Trabzon Pistten Çıkan Uçağın Pilotları Sağ Motor Aniden Hızlandı ve Uçak Sola Savruldu

Ankara - Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak, denize 25 metre kala yamaca saplanıp, durabilen uçakla ilgili kurtarma operasyonuna başlanmadı.

15.01.2018 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara - Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak, denize 25 metre kala yamaca saplanıp, durabilen uçakla ilgili kurtarma operasyonuna başlanmadı. Denize kaymaması için halatla sabitlenen uçak için sigorta şirketinin yaptırdığı teknik inceleme sonrası hazırlayacağı rapor bekleniyor. Uçak, teknik analiz raporu sonrası uçabileceğine karar verilmesi halinde ağır tonajlı vinçler ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait kurtarma aparatları ile çekilerek kurtarılacak. Ancak bir daha uçamayacağı yönünde rapor hazırlanması halinde ise uçağın bulunduğu yerde parçalara ayrılarak enkazının kaldırılması planlanıyor. Bu aşamada önce yakıtı boşaltılacak, uçaktaki valizler tahliye edilecek. Denize düşen uçağın sağ motoru da kıyıya çıkarılarak incelemeye alınacak.

BAKANLIK EKİBİ PİSTİ İNCELEDİ

Bu arada uçağın pistten çıktığı Trabzon Havalimanı'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın oluşturduğu uzman bir ekip pistte incelemelerde bulundu.

Havalimanı pisti, 1-30 Kasım 2017 tarihleri arasında saat 1100 ile 1600 saatleri arasında hava trafiğine kapatılarak tadilata alınmıştı.Bu çalışmada pist asfaltında bakım yapılırken, pist başında bulunan uçakların iniş yaptıktan sonra dönüş yaptıkları manevra alanı da genişletilmişti.

DOLGU YAPILIYOR

Trabzon'da pistten çıkan uçak için yapılacak kurtarma çalışması kapsamında ağır tonajlı vincin yanaşacağı alan için dolgu çalışması başlatıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, uçağın düştüğü yere kamyonlarla malzeme taşıyarak alanın genişlemesini sağlıyor.

Trabzon Pistten Çıkan Uçağın Pilotları Sağ Motor Aniden Hızlandı ve Uçak Sola Savruldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Pistten Çıkan Uçağın Pilotları Sağ Motor Aniden Hızlandı ve Uçak Sola Savruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement