Sosyal Bilimler Lisesi'nin,Yatılı Erkek Öğrenciler Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Sosyal Bilimler Lisesi'nin,Yatılı Erkek Öğrenciler Gidiyor

Sosyal Bilimler Lisesi\'nin,Yatılı Erkek Öğrenciler Gidiyor

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi aynı binada hizmet vermeye devam edecek. Yatılı erkek öğrenciler ise bir başka okulun pansiyonuna nakledilecek.

04.09.2013 16:44  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da taşınmasına karar verildikten sonra Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç'ın, "Kız ve erkek öğrencilerin aynı merdiveni kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni rahatsız ediyor, diken üstünde oturmama sebep oluyor" sözleriyle gündeme gelen Sosyal Bilimler Lisesi aynı binada hizmet vermeye devam edecek. Yatılı erkek öğrenciler ise bir başka okulun pansiyonuna nakledilecek.

Vali Abdil Celil Öz, Sosyal Bilimler Lisesi binası ile okulun taşınması düşünülen Esiroğlu Beldesi'ndeki binalarda incelemede bulunduktan sonra konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Öz, açıklamada şunları kaydetti:

"Sosyal Bilimler Lisesi, Gazi Paşa Mahallesi'ndeki mevcut tesisinde faaliyetine devam edecek. Okulun yeni kayıt olan öğrencileriyle birlikte toplam 287 öğrencisi ve 11 şubesi bulunmaktadır. A ve B blokta bulunan 11 derslikte normal öğretim faaliyeti sürecek. Sosyal Bilimler Lisesi'nin bitişiğinde bulunan 88'nci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin kontenjanının bu yıl 170 öğrenci arttırılması nedeniyle ortaya çıkan derslik ihtiyacı da, Sosyal Bilimler Lisesi'nin yatılı erkek öğrencilerinin Gazi Anadolu Lisesi'nin pansiyonuna nakil edilmesiyle boşaltılacak katta oluşturulacak dersliklerde karşılanacak."

Vali Öz, mevcut binanın yanında bulunan ve belediyeden devralınan arsa üzerine de 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılması için de ilgili bakanlığa teklifte bulunulacağını belirtti.

'AYNI MERDİVENLERİ KULLANMALARI RAHATSIZ EDİYOR'

Bir süre önce okulun taşınması gündeme gelince, konuya ilişkin olarak bazı gazetelerde, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın, "Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Kız ve erkek öğrencilerin aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni rahatsız ediyor, diken üstünde oturmama sebep oluyor" sözleri yayınlandı.

Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Kırbaç, "Söz konusu habere ilişkin olarak yapılan değerlendirme, okulun derslik binasının, hem derslik hem de pansiyon olarak kullanılmasının, hem hizmeti veren idare hem de hizmet alan öğrenciler açısından istenilen nitelikte şartların sağlanamadığına dair durumun bir ifadesidir. Müdürlüğümüzce bu durumdan duyduğumuz memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir. Bunun dışındaki değerlendirmeler Milli Eğitim Müdürü'nün veya kurumun düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yapılan değerlendirme şahıslara yönelik değil, verilen hizmetin niteliğine yöneliktir" ifadelerini kullanmıştı.

'ÇOCUKLAR DAHA İYİ YERDE OKUMAYI HAK ETMİYOR MU?'

Konuyla ilgili olarak DHA'ya da açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, sözlerinin farklı yerlere çekildiğini ileri sürerek şunları söylemişti:

"Okulumuzun bazı imkanları öğrencilerimizin eğitim alabilmelerine elverişsiz olduğundan, daha iyi şart ve imkanlarda ve daha iyi yerde eğitim verebilmek için taşınma kararı alındı. Derslik binası olarak yapılan, bodrum katında yemek salonu, 3'üncü katta pansiyon olan bir binada öğrencilere nitelikli hizmet verememekten dolayı mutsuzuz. Söylemek istediğimiz şey buydu. Herkes bunu farklı değerlendirmelere çekmiş. Biz bu okulunun öğrencilerinin daha iyi imkanlara kavuşmasını istiyoruz. Trabzonlu çocuklar daha iyi yerde okumayı hak etmiyor mu?"

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nin merkeze bağlı Esiroğlu Beldesi'ndeki YİBO'ya taşınması kararına karşı çıkan bir grup veli ve öğrenci de, Trabzon Valiliği önünde toplanarak kararın geri çekilmesini talep etmişti. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sosyal Bilimler Lisesi'nin,Yatılı Erkek Öğrenciler Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement