Trabzon Trafiği Rahatlatılıyor - Son Dakika
Yerel

Trabzon Trafiği Rahatlatılıyor

Trabzon Trafiği Rahatlatılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, yapım çalışmaları hızla devam eden Kanuni Bulvarında incelemelerde bulundu.

03.10.2014 16:33  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan yapım çalışmaları hızla devam eden Kanuni Bulvarı'nda incelemelerde bulundu. İkili, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında detaylı birifing aldı.

Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu yol Trabzon'a çok büyük bir mesafe aldıracaktır" dedi. Karayolları Genel Müdürü Turan da, yüksek bütçeli projenin, şehir içi trafiğini rahatlatacak bazı kısımlarını gelecek yılın ortasında hizmete almayı planladıklarını kaydetti.

Temaslarına ilk olarak hemzemin kavşak olarak yeniden düzenlenen Ayasofya Kavşağı'ndaki işleyişi denetleyerek başlayan Başkan Gümrükçüoğlu ve Genel Müdür Turan'a buradaki incelemelerinin ardından Karayolları şantiyesinde, 10. Bölge Müdürü Sebahattin Bayramçavuş, yetkili personel ve yüklenici firma yetkilileri tarafından Kanuni Bulvarı hakkında detaylı brifing verildi.

Kamulaştırma çalışmaları, yapım çalışmaları, imar çalışmaları, hukuki durum ve diğer tüm konularla ilgili detaylı bilgilendirmenin yapıldığı brifingde, iki kısım olarak ele alınan Kanuni Bulvarı'nın birinci kısmının Karadeniz Sahil Yolu'nun Yıldızlı Kavşağı ile Beşirli Kavşağı arasında kalan bölümü ile Akyazı'daki spor kompleksi bağlantılarını içeren kesim; İkinci kısmın ise Beşirli Kavşağı'ndan başlayıp Karşıyaka, Aydınlıkevler, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt ve devamında Trabzon-Maçka-Gümüşhane- Erzurum yoluna Gözalan mevkiinde bağlanan kısım olduğu aktarıldı.

KANUNİ BULVARI TRABZON'A ÇOK BÜYÜK MESAFE ALDIRACAKTIR

Brifingin ardından inşaatı devam eden tünelleri, yolun inşa edilen bölümlerini ve güzergahı tek tek gezen ikili, temaslarının ardından açıklamalarda bulundu. Kanuni Bulvarı'nın Trabzon'a bir Trabzon daha katacak olan yüksek maliyetli dev bir proje olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bayram için memleketine gelen Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan ile birlikte çalışmaları inceleme fırsatı bulduklarını ifade ederken, " Kurban Bayramı'nın arifesinde Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, memleketine geldiğinde şehrimizin en büyük projelerinden birisi olan kanuni Bulvarı'nda incelemelerde bulunduk. Bayram-tatil demeden gece gündüz şehrimize hizmet etmiş olan Sayın Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze, mühendislerimize, yüklenici firmamıza, işçilerimize Trabzon halkı adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bütün bu projeyi baştan sona tensip eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, daha önceki Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve şimdiki bakanımız Lütfü Elvan beye, şehrimizin milletvekillerine ve siyasilerimize şükranlarımızı arz etmeyi borç biliyoruz. Bu büyük projenin Trabzon'a kazandırılmasında, güzergahın geçtiği bölgelerdeki gerek binası, dükkanı, kuruluşu, konutu bulunan tüm yurttaşlarımıza, maddi manevi fedakarlıkları için şükranlarımızı ifade ediyorum. Bu fedakarlığın geleceğimize daha iyi bir kent bırakılması için devamını arz ediyoruz, anlayışları için çok teşekkür ediyoruz. Bu yol Trabzon'a çok büyük bir mesafe aldıracaktır. Belediyemiz bu yol için üzerine düşen her şeyi yapmaktadır. Sayın Genel Müdürümüze bu konuda müteşekkiriz. Bu vesile ile tekrar tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ PLANLANDIĞI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Kanuni Bulvarı'nın Trabzon'un geleceği için son derece elzem bir proje olduğunu ifade eden Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan ise, açıklamasında projenin şehri içi trafiğini rahatlatacak bazı kısımlarını gelecek yılın ortasında hizmete almayı planladıklarını kaydetti. Çalışmaların planlandığı şekliyle sürdüğünü vurgulayan Turan, şunları söyledi: "Kurban Bayramı için Trabzon'a gelmişken Trabzon'da yapmak olduğumuz çok önemli bir proje olan Kanuni Bulvarı'nı Sayın Başkanımız ile inceleme fırsatı yakaladık. Bu projenin Trabzon'umuz için hizmet yönüyle çok özellikli, faydalı tarafları var. Bu projeyi bir an önce hizmete almamız için gerekli her türlü teknik, idari, hukuki sorunları, şantiyede arkadaşlarımız bizlere anlattılar. Bunlarla ilgili bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Projemiz Yıldızlı Kavşağı'nda başlıyor, Trabzon'u güneyden kuşaklayarak Boztepe'yi tünelle geçip, Trabzon-Maçka Karayolu'nda Gözalan mevkiinde Erzurum yoluna bağlanıyor. Proje büyük bir proje, yüksek maliyetli bir proje; 8 adet duble tünelimiz, 14 adet köprülü kavşağımız, 8 adette hemzemin kavşağımız var. Özellikle yapılaşmış olan bölgelerde, teknik çözümleri, çevreye fazla zarar vermeden, imar konusunu çok fazla etkilemeden arkadaşlarımız çalışıyorlar, yerinde çözüyorlar. Biz de inşallah bu projeyi etap etap kısım kısım Trabzon halkının hizmetine sunma gayreti içindeyiz. Çalışmalarımız planlandığı şekilde devam ediyor. Kamulaştırmaları bir an evvel çözmemiz gerekiyor. Kamulaştırmaları öncelikli olarak hizmete alacağımız kesimlerde halletmeye çalışıyoruz. Arkadan da imalat-inşaat çalışmaları planlandığı şekilde devam ediyor" diye konuştu.

GELECEK YILIN ORTASINDA BAZI BÖLÜMLER HİZMETE GİRECEK

Turan, "Zaman olarak da önümüzdeki yılın ortalarında projede şehir içerisinde özellikle trafiğin yoğunlaştığı kesimlere fayda sağlayacak bölümleri hizmete almayı planlıyoruz. Gelecekte Trabzon'un şehirsel gelişimine, sahil yolundaki şehir içi ve transit trafiği bir birinden ayırma noktasında çok önemli bir görev üstelenecek olan bu projeyi inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi sahiplendi, onun kararlılığı ile Sayın Başbakanımızın, Hükümetimizin desteği ile bu projeyi şehrimize kazandırma gayreti içindeyiz. Bu projede her şeyiyle bizlerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize ve Karayolları adına projeyi takip eden Trabzon Bölge Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Arifesinde olduğumuz Kurban Bayramı'nı şimdiden tebrik ediyorum" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon Trafiği Rahatlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement