Trabzon Uluslararası Film Festivali" - Son Dakika
Güncel

Trabzon Uluslararası Film Festivali"

Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle düzenlenen "Trabzon Uluslararası Film Festivali" (TUFFEST), 16-26 Ağustos'ta sinemaseverlerle buluşacak.

13.07.2017 02:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle düzenlenen "Trabzon Uluslararası Film Festivali" (TUFFEST), 16-26 Ağustos'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin Grand Cevahir Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, festivale Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan ile yapılan görüşmelerin ardından karar verildiğini belirtti.

Çağlayan, etkinliğin iki ayağı olduğunu dile getirerek, "Bir tanesi sivil toplum kuruluşlarının, insan gücünün ve teknik ekibin birleşmesiyle beraber bu projenin yürütülmesi. İkinci ayağı da bunun ekonomik ayağıdır. Allah'a şükür bu ikisi de bizde var. Dolayısıyla biz bunu her şartta yapacağımıza arkadaşlara söz verdik." dedi.

Festivalin Trabzon'un yanı sıra İstanbul'da da destek görmeye başladığını ifade eden Çağlayan, " Türkiye'de ilk büyük film festivalini yapan Antalya, ikincisi de TUFFEST'tir. TUFFEST artık bir markadır." değerlendirmesinde bulundu.

Dursun Çağlayan, etkinlik kapsamında ciddi projeler oluşturulacağının da altını çizdiği konuşmasında, Trabzon'un bugüne kadar futbolcu fabrikası olduğunu, bundan sonra da yönetmen, oyuncu, senarist ve tiyatrocu yetiştiren bir fabrika olacağını kaydetti.

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan, önemli bir ilde önemli bir kültür faaliyetine imza atmak istediklerini söyleyerek, "Trabzon, antik çağdan beri değişik kültürlerin harmanlandığı, yaşandığı ve zenginliğe dönüştüğü önemli bir merkez." ifadelerini kullandı.

Kültür sanat alanında bir ilki gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarına dikkati çeken Aykan, İTF ile gelecek nesillere 'Trabzon'un bir film festivali var' diyecekleri bir miras bırakacaklarını söyledi.

Festivalin Danışma Kurulu üyesi, sinema sanatçısı Engin Çağlar da Türkiye'nin birçok yerinde film festivalleri yapıldığına vurgu yaparak, Karadeniz'de bu konuda bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

Trabzon'a ilişkin yapılacak her sanat etkinliğine destek vereceklerinin altını çizen Çağlar, şunları aktardı:

"Canımızdan kanımızdan Trabzon'u destekliyoruz. Gelecek sene 50. yılım olacak Türk sinemasında ama ilk günün heyecanını duyuyorum. Sizleri de böyle heyecanlı gördüğüm için çok mutluyum. İnşallah hayırlı uğurlu olacak. Trabzon Film Festivali'nde de olacağım. Birçok film organizasyonunun içinde olacağım ve yönlendireceğim. Tecrübemi, bilgimi en kalbi duygularımla ortaya koyacağım."

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'un nüfusunun 1 milyon 700 bin olduğunu ifade ederek, " İstanbul gurbet yeriydi. Sadece Karadeniz'in Trabzon'un değil Anadolu'dan İstanbul'a insanlar gurbete gelirdi. Gurbet dediğimiz şeyi giderek hayatımızdan çıkarmaya başladık. Birkaç kimliğimiz var. Birkaç yerde birden yaşıyoruz." dedi.

Trabzon'da Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında 20 tane sinema olduğunu söyleyen Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Bir topluluğu millete dönüştüren en önemli şey kültürdür. Bizi bir arada tutan değerlerin tamamını ne kadar zenginleştirsek, ne kadar ileriye taşırsak ve bunu dünyaya duyursak o kadar başarılı oluruz. Biz ikinci yılında Antalya Film Festivali'ni geçeceği şeklinde büyük bir iddiayı ortaya koyduk. Antalya Film Festivalini hiç kimse küçümseyemez. Tutum oluşturan, ülkemize çok büyük katkıları olan festivaldir. Ama çok güzel bir şey oluyor bir başka festival de ortaya çıkıyor. Onun sinemaya, sanata ve ülkemize yapacağı katkıyı ölçmek mümkündür."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da etkinliğe imza atanları tebrik ederek, "Bir gazete çıkarılıyor olsa ve o gazetenin de genel yayın yönetmeni ben olsam, Trabzon'u tarif edin deseler, 'Trabzon Türkiye'nin çimentosudur.' derim. Birçok toplantıya katılıyoruz. Böyle güzel bir toplantıya ilk defa katılıyorum. Sanatı ön plana çıkaran bir toplantı ve de beni endişelendiren çok bir şey yok. Ben Türkiye'ye güvenen birisiyim. Bir sürü badireyi Allah'ın izniyle atlatacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise hayırlı olsun dileğinde bulunarak, "Antalya'da ve dünyanın çeşitli şehirlerinde film festivalleri var. Trabzon'da niye olmasın. Hem en güzelini yaparız hem de canlı canlı. Biz 15 Temmuz'da en çok gişe yapmış filmi çekmişiz zaten. Allah'ın izniyle Trabzon Film Festivali de bu tür milli yapımlarla aile kültürünü gösteren filmlere sahne olur." diye konuştu.

Etkinlikte eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de bir konuşma yaptı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ile Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon Uluslararası Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı
    18:05 Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı

    Dünyanın en prestijli judo turnuvalarından Antalya Grand Slam, Antalya'da başladı. Türkiye'yi 21 kadın ve 25 erkek sporcu temsil ediyor. Turnuvaya 93 ülkeden toplam 652 sporcu katılıyor. İlk gününde 48, 60, 66 kiloda müsabakalar yapıldı. Milli judocu Sıla Ersin gümüş, Salih Yıldız ise bronz madalya kazandı. Turnuva 31 Mart'ta sona erecek.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı
    18:02 Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

    ORC Araştırma'nın yayınladığı son anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, yüzde 41,3'ü Murat Kurum'u tercih etti. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde kaldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.


Advertisement