Trabzon'un Ortak Akla İhtiyacı Var" - Son Dakika
Yerel

Trabzon'un Ortak Akla İhtiyacı Var"

Trabzon\'un Ortak Akla İhtiyacı Var"

Trabzon'un sanayisi olmayan bir şehir olduğu bu nedenle hizmet ve turizm sektörü ile ancak büyüyebileceğini belirten Forum Trabzon AVM Genel Müdürü Erdinç Bulut, bunun da ancak ortak akıl ile gerçekleştirilebileceğini söyledi.

06.06.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un sanayisi olmayan bir şehir olduğu bu nedenle hizmet ve turizm sektörü ile ancak büyüyebileceğini belirten Forum Trabzon AVM Genel Müdürü Erdinç Bulut, bunun da ancak ortak akıl ile gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Forum AVM Genel Müdürü Erdinç Bulut, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Trabzon şehri için neler yapılabileceğini konuştu. Şehrin önceliğinin sanayi olmadığını belirten Bulut, "Bu şehir hizmet ve turizm sektörüyle büyüyecek bir şehirdir. Ben bu şehrin bazı şeyleri geriden takip ediyor olmasını içime sindiremiyorum. Kollektif hareket edilmeli ve turizm acentesi oluşturulmalıdır" dedi.

"2008 yılından önceki Uzunsokak'ı düşünün ve bir de 2008 sonrası Uzunsokak'ı düşünün" diyen Erdinç Bulut "2006 ve öncesinde oralarda çalışan yakınlarınızın konumunu düşünün bir de 2008 sonrasındaki konumunu düşünün. Anadolu'da hatta büyükşehirlerde de lokasyona dikkate alındığında Alışveriş merkezlerinin en büyük rakibi şehir merkezleridir. En büyük rakibimiz şu anda Uzunsokak. Bu çoğu Anadolu illerinde de böyle, İstanbul'da da böyle. İstanbul Citys Avm'nin en büyük rakibi Nişantaşı'dır. Ama rekabetten korkmamak lazım. Rekabeti iyi kullanmak lazım" diye konuştu.

"ÇALIŞTAYLAR OLUŞTURULMALI"

Bulut, Trabzon'un geleceği ve gelişimi için düzenlenen toplantılara çağrılmamalarına sitem ederek "Ben sayın valimize de söyledim, bu konularda eğer davet ederseniz ben her türlü Çalıştay'da bu konuda yer almak istiyorum. Ben bugün varım yarın yokum. Belki daha sonra başka yerlere atanacağım ama ben toplamda 9 yıl Trabzon'da emek verdim. Benim profesyonel hayatımda önemli bir yer tutuyor. Hayatımdan söküp atamayacağım Trabzon'u. Güzel anılarım var, kötü anılarım var, hoş anılarım var. Hayatımızın önemli bir parçası yani. Ben bu şehirde herhangi bir kolektif çalışmada yer almaktan onur duyarım" şeklinde konuştu.

"BU ŞEHİRDE DAHA KALİTELİ YAŞAYABİLİRİZ"

Trabzon'da daha kaliteli yaşanabileceğini ifade eden Bulut "Şehir ne kadar fazla katma değer üretirse bu şehre giren para da o kadar artacak. Dolayısıyla benim maaşım da artacak sizin maaşınız da artacak. Bu kadar basit. O yüzden geçtiğimiz kaldırım daha iyi olmak zorunda olacak. Bugün saat 10'dan sonra erkek egemen bir Uzunsokak değil Unisex bir Uzunsokak görmeye başlayacaksınız bunlar güzel şeyler. Bunun sadece inanç, sosyal yapı olarak düşünmemek lazım. Bu sefer daha farklı şeylerle anılmaya başlayacağız. O zaman sizin Sümela'nınız veya Uzungöl'ünüzün değeri artacak. O yüzden kolektif hareket etme düşünmesini geliştirmemiz lazım, kısır döngülerden kurtulmamız lazım. Bu sözlerim yanlış anlaşılmasın ama şöyle bir şey var: Sen, beyaz mısın ben siyah olmalıyım. Ben beyaz mıyım sen siyahsın o zaman. Hayır gel birleşelim gri yapalım bu işi. Hakikaten hayatımızda gri renk çok az" diye konuştu.

"TRABZON HİZMET VE TURİZMLE BÜYÜYECEK"

"Bu şehrin yapabilecekleri var yapamayacakları var" diyerek konuşmasını sürdüren Bulut, şunları söyledi:

"Bu şehrin kim gelsin bilmem ne fabrikasını kursun, o şu fabrikayı kursun gibi fikirlerin arkasına takılıp bu şehre vakit kaybettirmek çok doğru değil. Bu şehir hizmet ve turizm sektörüyle büyüyecek bir şehirdir. Hizmet ve turizm sektörü. Bununla beraber sanayi işletmeleri ekstra katma değer sağlar. O zaman bizim ne yapmamamız lazım turizme odaklanmamız lazım. Turizme odaklanmak insanları burada salt getirmek demek değildir. Buraya gelen insanları tekrar getirmek için konaklama, yabancı dil rehber, dolaşım ağı, ara hizmetlerde destek, yaşayan bir şehir yaratabilmek gerekir. Mesela, Bodrum'a turist olarak gidiyorsunuz. Oranın yerel yönetimi saat 10'dan sonra barlar sokağını kapatmış. Siz oraya bir dahaki sene gitmezsiniz. Bodrum'a sizi çeken ne 24 saat yaşayan bir şehir olmasıdır. Biz bakıyoruz akşam saat 10'dan sonra taksiciler ve bardan çıkan erkek egemen bir Uzunsokak var. Halbuki 24 saat yaşayan bir şehir yapmamız lazım. Bu yüzden buraya gelen insanlar canı sıkıldıklarında meydana çıkmalılar. Benim de alışveriş saatlerini uzatmam lazım. Bunu basından arkadaşlar, ticaret odası, valimiz, valimizin görev verdiği yardımcıları, sivil toplum örgütleri, hep oturup tartışıp bu şehir önümüzdeki sene neleri hedefliyor bunu konuşmak lazım. Diğer AVM'lere gelen turist oradan çıkıp bana gelecek. Bana gelen oraya gidecek önemli olan bunu sağlamak ve sen ben olmadan yapmak gerekir."

"ORTAK FİKİR OLMALI"

AVM yöneticileri olarak Trabzon'da pek bir araya gelemediklerinden de yakınan Bulut "Ortak sorunlarımız da yok gerçi. Ama ben fikir alışverişi yapsak çok mutlu olurum. Ortak ilanlar çıksak, ortak basın bültenleri çıksak, broşürler bassak güzel olur. Trabzon'un gelişmesi için ortak bir fikir olmalı. Şehrimiz için ortak toplantılar düzenlemek lazım. Beni eleştirebilirsin beni sevmeyebilirsin o tarafı ayrı. Ama bu şehir için Forum Trabzon'un devamlılığı çok önemli bir şey. O yüzden şu anda Forum Trabzon'un yöneticisi bensem beni davet edeceksin. Otelleri, turizm acentalarını vs. her işletmeyi çağıracaksın. Bakın şimdi biz emniyetle iş birliği yapıyoruz, broşür bastırıyoruz. Bu projede ne yapıyoruz: Şehirde gezilecek görülecek yerler. Ortada bir şehir haritası. Forum'un telefon numaraları ve şehrin özellikleri olan broşürler bastırıyoruz. Bu broşürleri ne yapacağız, yurt dışından şehrimize gelen turistlere verilmek üzere havalimanında check-in bankolarına koyduracağız. Onlar hem bu şehri tanıyacaklar hem de şehrin kalitesini görecekler. Aynı zamanda Forum Trabzon olarak yabancı turistlere indirim kuponları vereceğiz. İsterlerse alışveriş yapmasınlar sorun değil. Ama şehrimize gelen on binlerce turiste bu hizmetleri sunmak gereklidir. Bu konuda yalnız olmaktan memnun değiliz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'un Ortak Akla İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement