Trabzon Valisi Yücel Yavuz Sümela Manastırındaki Çalışmaları Değerlendirdi - Son Dakika
Genel

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Sümela Manastırındaki Çalışmaları Değerlendirdi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Sümela Manastırındaki çalışmaları değerlendirdiTRABZON - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, turizm sezonunu değerlendirerek, Sümela Manastırında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

30.10.2017 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Sümela Manastırındaki çalışmaları değerlendirdi

TRABZON - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, turizm sezonunu değerlendirerek, Sümela Manastırında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Vali Yücel, konuşmasının başında Trabzon Havalimanında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vererek havaalanının 1-30 Kasım günü saat 11.00-16.00 arasında zorunlu olmadıkça uçuşlara kapanacağını söyledi.

Yavuz, "Trabzon Havalimanımızda DHMİ Genel Müdürlüğünce ihale edilen şekliyle bir takım iyileşmeler yapılıyor. Herhangi bir şekilde uçuşu aksatmadan yürütülen çalışmalar belli bir noktaya geldi. 1 -30 Kasım arası her gün saat 11.00 ile 16.00 arasında çok özel bir çalışma yapılacak. Pist genişletmesi ve dönüş imkanını daha geliştirecek bir özel çalışma yapılacağından çok zorunlu olmadıkça uçuşa iniş ve kalkış yapılmayacak. Yani uçuş trafiği olmayacak. Ancak Trabzon'a geliş ve gidişlerdeki uçuşları veya yolcuların buraya geliş gidişini de engellemeyecek. Havayolu şirketlerimiz bununla ilgili tedbirlerini aldılar. Tarifeyi ya öne aldılar veya ötelediler. Sadece birkaç uçuş iptal edildiği bahis edilebilir ancak onlarda zaten sezon gereği çok yoğun olmayan saatlerdeki uçuşlar idi. Hem özel hem de kamu sektöründeki uçak şirketleri bu konudaki düzenlemelerini yaptılar" dedi.

Sümela Manastırında çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Sümela Manastırında yapılan taş düşme ve güçlendirme çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Yavuz, "Sümela Manastırı bizim dünya miras listesine girecek hem ilimiz hem bölgemiz için hem ülkemiz hem de dünya için bir turizm destinasyonudur. Oraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi, ziyaretçilerimizi hem daha konforlu ve daha iyi bir şekilde daha uygun şartlarda gezilerini yapabilmesi için her türlü güzellik ve imkan sağlanmış durumda. Bunun daha da iyileştirilmesi için oluyor tüm çalışmalar. Orada Sümela Manastırıyla birlikte Aya Varvara kilisesi ve etrafındaki bütün doğa ve tabi güzellikler ile birlikte dünyanın ve bütün insanlığın gözbebeği bir yer. Orada yapılan çalışmalarda genel manada bütün hassasiyet ve dikkat ne ise gerektiren o yapılmak suretiyle yürütülüyor bunun da bilinmesinde mutlak suretle fayda var. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından orada yollar, yürüyüş yolları seyir terasları, tesisler yapılıyor. Bu meyandan Sümela Manastırında da ihtiyaç olması hasebiyle restorasyon çalışması proje kapsamında başlatılmış devam ediyor" diye konuştu.

Restorasyon nedeniyle turlar iptal olmadı

Sümela'daki çalışmalardan dolayı turların iptal olmadığını kaydeden Vali Yavuz, "Artık iklim değişikliği yağış rejimindeki değişiklik genel manada değişik doğal şartların etkisiyle orada ortaya çıkan bir tehlike yani orada taş düşmesi hafif toprak oynamalarından mütevellit hem manastıra gelen ziyaretçilerin hem o bölgedeki diğer doğa harikası yerleri görmek isteyenlerinde geldiğinde herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için yürütülen bir çalışma. Orada taş düşmelerinin önlenmesi için profesyonel ekiplerce proje ve ihale kapsamında yapılan düzenleme ile yürütülen fiili bir çalışmadır. Sümela'da devam eden restorasyon ve diğer çalışmalara rağmen turist ve ziyaretçi sayısında hiçbir azalma olmamıştır. Hatta artış olmuştur. Çünkü o bölge o vadi doğa harikası bir yer. Oraya gelindiği zaman manastırın içine bire bir giremezse bile misafirlerimiz o bölgedeki ziyaret edilebilecek noktalar kadar gelip hem görüntüleyebiliyorlar hem de o havayı yaşıyorlar. O yüzden Sümela Manastırı restorasyon nedeniyle kapalı diye tur iptali olduğuna ben şahit olmadım" diye konuştu.

Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da söz alarak 2017 turizm rakamlarını anlattı. Ayvazoğlu, sezonun önceki dönemlere göre olumlu geçtiğini ifade etti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Sümela Manastırındaki Çalışmaları Değerlendirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Trabzon Valisi Yücel Yavuz Sümela Manastırındaki Çalışmaları Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement