Trabzonlu işletmeci, tarihi eşyalarını iş yeri, ev ve balıkçı barınağında sergiliyor - Son Dakika
Yaşam

Trabzonlu işletmeci, tarihi eşyalarını iş yeri, ev ve balıkçı barınağında sergiliyor

Trabzonlu işletmeci, tarihi eşyalarını iş yeri, ev ve balıkçı barınağında sergiliyor

Trabzon'un Araklı ilçesindeki bir işletmeci, 15 yıldan bu yana koleksiyoncu ve antikacılardan satın aldığı tarihi değeri bulunan eşyaları iş yeri, evi ve balıkçı barınağında sergiliyor. Elektrikli bisiklet ve motosikletin yanı sıra 1974 model Mercedes ve Anadol marka antika otomobilleri de bulunan Sarı'nın sergilediği eşyalar arasında 170 yıllık şemsiye, çok sayıda ankesörlü telefon, duvar ve kol saati, yüzük, kolonya şişesi ve tespih koleksiyonu da yer alıyor. Sarı, işini sürdürmenin yanı sıra değerli araç ve eşyaları biriktirmeye devam edeceğini dile getirdi.

04.06.2023 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan Sefa Sarı, ülkenin çeşitli yerlerinden satın aldığı tarihi değeri bulunan eşyaları iş yeri ve evinin yanı sıra balıkçı barınağında da sergiliyor.

İlçedeki sanayi sitesinde oto tamirinin yanı sıra yedek parça ve aksesuar satışı yapan Sarı, 15 yıldan bu yana koleksiyoncu ve antikacılardan satın aldığı eşyalarla yaşam alanlarını adeta müzeye çevirdi.

Elektrikli bisiklet ve motosikletin yanı sıra 1974 model Mercedes ve Anadol marka antika otomobilleri de bulunan Sarı'nın sergilediği eşyalar arasında 170 yıllık şemsiye, çok sayıda ankesörlü telefon, duvar ve kol saati, yüzük, kolonya şişesi ve tespih koleksiyonu da yer alıyor.

Sefa Sarı, AA muhabirine, 15 yaşındayken akrabalarından birinin kol saati hediye etmesinin ardından yüzük, saat ve tespihe yönelik ilgisinin arttığını söyledi.

Babasının uzun yıllar oto tamirciliği yaptığı iş yerini artık kendisinin işlettiğini anlatan Sarı, "Hediye edilen saatle o günden beri değerli ve antika ürünleri biriktirmeye başladım. Bir müddet sonra koleksiyona dönüştü. O günden sonra biriktirmeye devam ediyorum." dedi.

"1000'e yakın kol saatimiz var"

Antika araba ve motosiklet tutkusu olduğunu, bunun yanı sıra tespih, saat, yüzük gibi aksesuarları da biriktirip sergilediğini belirten Sarı, misafirlerinin bu eşyaları gördüğünde beğendiğini aktardı.

"Net sayı belli olmamakla birlikte 1000'e yakın kol saatimiz var. Bunların içinde antika olanlar, güncel satışta olanlar var." diyen Sarı, bazı markaların kendisi için özel olduğunu ifade etti.

Sarı, "İş yerimde sergilediğim, dünyada 12 tane üretilen Mercedes'in limitli üretim bisikletini almak için çok çaba sarf ettim. Hatta onu alabilmek için koleksiyonumdan birçok parçayı da satmak zorunda kaldım. En çok çaba gösterdiğim ve en çok sevdiğim elektrikli Mercedes bisikletim koleksiyonumun güzide parçalarından biri." diye konuştu.

İşini sürdürmenin yanı sıra değerli araç ve eşyaları biriktirmeye devam edeceğini dile getiren Sarı, yıllar önce başlayan bu merakının sürdüğünü kaydetti.

Sarı, "15 yıl önce bir kol saatiyle başlayan bu serüven hiç ummadığım yerlere geldi. Bu kadarını beklemiyordum. Gücüm yettiğince sevdiğim ürünleri biriktirmeye, dostlarımla paylaşmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Trabzonlu işletmeci, tarihi eşyalarını iş yeri, ev ve balıkçı barınağında sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement