Trabzonlu Kadınlar Yaylada Sporla Buluştu - Son Dakika
Spor

Trabzonlu Kadınlar Yaylada Sporla Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında Trabzonlu kadınlar, Kadıralak Yaylası'nda sporla buluşturuldu.

02.05.2018 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında Trabzonlu kadınlar, Kadıralak Yaylası'nda sporla buluşturuldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Tonya ve Beşikdüzü ilçesinden piknik için yaylaya çıkan kadınlar, Tonya İlçe Spor Müdürü Abdullah Malkoçoğlu ve spor uzmanı Serpil Sungur ile bir araya geldi.

Hareketsiz yaşama karşı bilinçli sporun öneminin anlatıldığı buluşmanın ardından kadınlar, önce geleneksel oyunlar oynadı.

Yakar top, halat çekme ve ip atlama gibi çeşitli oyunlar oynayan kadınlar, kendi aralarında yaptıkları minyatür kale maçta çekişmeli ve keyifli anlar yaşandı.

Kültür fizik hareketleriyle devam eden etkinlik, horonla son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, sporu en ücra köşeye kadar yaymak için adeta seferberlik yaşattıklarını ifade ederek, "Her yerde hareketsiz yaşamın zararlarını anlatıyor ve insanlarımıza bilinçli sporun faydalarını öğretmeye çalışıyoruz." dedi.

Tonya İlçe Spor Müdürü Abdullah Malkoçoğlu ise, Karadeniz kadınının gün boyu çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Köy ve yaylalarda kalanlar sabah ev işlerini halledip yemeğini yapar, ardından tarlaya koşar. Çocuklarını asla ihmal etmez. Belirli saatlerde hayvanları ile ilgilenir. Bu yoğun tempo arasında eğlenmeyi de bilir. Biz de bu arada onlara bilinçli sporu anlattık, 'Koşabiliyorken koş' dedik."

Spor uzmanı Sungur da, Karadeniz kadınının bir dakika boş durmadığını kaydederek, "Onlardaki enerji ve neşe takdirlik. Proje kapsamında etkinliğimize katılımlarına ise hayran kaldık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonlu Kadınlar Yaylada Sporla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement