Trabzonlu Taraftarın Adalet Yürüyüşü: Şikeye Karşı 80 Gündür Yollarda - Son Dakika
Dünya

Trabzonlu Taraftarın Adalet Yürüyüşü: Şikeye Karşı 80 Gündür Yollarda

Trabzonlu Taraftarın Adalet Yürüyüşü: Şikeye Karşı 80 Gündür Yollarda

2011 yılında yapılan Türkiye futbol tarihinin en büyük şike soruşturmasının ardından adaletin tesis edilmediğini düşünen Trabzonspor taraftarı Halit Şahin, protesto için bundan 80 gün önce, tek başına ve "80 Günde Devr-i Adalet" sloganıyla Trabzon'dan önce İstanbul'a sonra da Ankara'ya yürüdü.

20.09.2017 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 yılında yapılan Türkiye futbol tarihinin en büyük şike soruşturmasının ardından adaletin tesis edilmediğini düşünen Trabzonspor taraftarı Halit Şahin, protesto için bundan 80 gün önce, tek başına ve "80 Günde Devr-i Adalet" sloganıyla Trabzon'dan önce İstanbul'a sonra da Ankara'ya yürüdü.

2010-2011 sezonunun şampiyonluk kupasının, o sezonu averajla ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor adına tescil edilmesini talep eden Şahin, Futbolda Adalet yürüyüşünün 56'ncı gününde Türkiye Futbol Federasyonu'nun merkezine gitti.

Halit Şahin, Yürüyüşünün 80'inci gününde ise Ankara'da. Hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek var.

Halit Şahin İstanbul yürüyüşü sırasında Mavi Karadeniz TV'den Ahmet Güngör'ün neden bu yolculuğa başladığı sorusuna cevap verirken şu ifadeleri kullandı:

"Şöyle bir dava güdüyorum ben. Diyorum ki haksızlık ve adaletsizlik karşısında bizler susmaya devam edersek, o zaman karşıdaki insanlar güçleniyor. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum. Mücadeleden vazgeçmememiz gerekiyor. Kabullenilmişlik duygusunun Türk halkına son zamanlarda fazlasıyla verildiğini, ve gençlere örnek olmak adına mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini, yani vermeseler dahi mücadele etmek gerektiğini göstermek adına bunu yapıyorum."

40 yaşındaki Şahin, Trabzon'da Adsızlar Tiyatrosu'nun kurucusu. Kısa film ve tiyatro yönetmenliği ile skeç yazarlığı denemeleri var. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Yöresel El Sanatları öğrenimine devam ediyor ve Trabzon'da bir kafe işletiyor.

Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul Riva'daki merkezinin önünde Türkiye'nin farklı illerinden kendisine destek olanlarla birlikte şike protestosu düzenledi.

Halit Şahin, buradan Ankara'ya yürüyüşe geçti ve 80'inci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne geldi.

Bugün 75.gün 5 milyonluk camiada kaç kişinin umrunda bilemem ana Allah izin verirse yarın akşam Ankaradayım.külliyede ise 20 Eylül oradayım pic.twitter.com/Cbtu0ZkiuT— Halit Şahin (@halitsahin61) September 15, 2017

Halit Şahin burada resmi başvurusunu yaptı ve randevu talebinin kabul edilip edilmediğini görmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nden dönmesini bekliyor.

Bugün resmi baş vurumu yaptım herkes gibi bende Çarşamba günü ne olacak merakla bekliyorum tek başıma bir mücadelede olsa vaz geçmek yok TS. pic.twitter.com/kqs7tTV1GS— Halit Şahin (@halitsahin61) September 18, 2017

Şahin, "Ben iade-i ziyaret yapıyorum. Cumhurbaşkanımız gelip Trabzon'da saatlerce konuştuğu zaman bizler onları dinliyorsak, iade-i ziyaret, şimdi beş dakika da ben derdimi anlatmak için gidiyorum." diyor.

Trabzonspor taraftarları son 6 yıldır, sonuncusu geçtiğimiz hafta İsviçre'nin Zürih kentindeki Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) genel merkez binası önünde olmak üzere temiz futbol ve şike protestosu eylemleri düzenliyor.

Euronews: La protesta dei tifosi del Trabzonspor/Trabzon ayakta Sunan: Cinzia Rinzi Haber: Devrim Hacısalihoğlu https://t.co/29dHgQtkQO pic.twitter.com/bcdBZJfXvD— Trabzon Vakfı (@TrabzonV) January 27, 2017

Türkiye'de ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde temiz futbol eylemleri düzenleyerek 2010 -2011 sezonundaki şike soruşturmasının ardından şikenin varlığının kanıtlandığını ancak bunun gereğinin yerine getirilmediğini iddia ederek şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini talep ediyor.

Şike davasında yeni perde ve Temiz Futbol eylemlerinde 146.hafta http://t.co/3NaTLa9O5h pic.twitter.com/X96TWM6jh7— Devrim Hacısalihoğlu (@devrimhh) January 20, 2015

Auteur:

Tags: Gepost: 20 september 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Trabzonlu Taraftarın Adalet Yürüyüşü: Şikeye Karşı 80 Gündür Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement