Trabzonspor'daki İstikrarsızlığın Nedeni Yönetimsel - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'daki İstikrarsızlığın Nedeni Yönetimsel

Türkiye'de şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu Kulübü olan Trabzonspor, son yıllarda yönetimsel bazda yaşadığı istifalar ve bunun arkasından getirdiği parçalanmalarla gündeme geliyor.

02.06.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu Kulübü olan Trabzonspor, son yıllarda yönetimsel bazda yaşadığı istifalar ve bunun arkasından getirdiği parçalanmalarla gündeme geliyor.

Son şampiyonluğu 1983-84 yılları arasında yaşayan Karadeniz ekibi, söz konusu tarihten sonra geçen 30 yıllık bir zaman diliminde yönetim olarak da istikrar sağlayamadı. Her yönetim döneminde yaşanan istifalar ve ayrılıklar yeni bir parçalanmayı beraberinde getirdi.

2 Ağustos 1967'de kurulan Trabzonspor'da bugüne kadar 15 başkan bordo-mavili kulüpte görev aldı. 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan Genel Kurul'da başkanlığa son olarak İbrahim Hacıosmanoğlu seçilirken, göreve gelen yeni yönetim kurulu sürekli istifalarla gündeme geldi. Trabzonspor'un son yönetim kurulunda şuana kadar İrfan Coşkun, Osman İlyas, Çetin Kansız, Yaşar Aşcıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Muhammet Kara ve son olarak da Mehmet Uğur Bozoğlu, yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İSTİFALAR 30 YILDIR VAR

Karadeniz ekibinde yaşanan bu istifaların aslında son 30 yılda görev alan tüm yönetimlerin sorunu olduğu ortaya çıkıyor. İstifalardan her zaman zarar gören Bordo Mavili kulüp olurken, Bordo Mavili kulüpte son 30 yılda yaşanan yönetim istifaları şu şekilde oluştu:

"2 Ekim 1982'de göreve ilk kez gelen Mehmet Ali Yılmaz 17 Ocak 1988 yılına kadar görevde kalmış 5 yıllık görev süresi boyunca bordo-mavili kulübü Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Kupası, Başbakanlık Kupası ve Türkiye Lig Şampiyonluğunu kazandırdı. Söz konusu dönemde Besim Kahraman, Süleyman Atal, Tacettin Gürkök, İbrahim Hasanbaşoğlu, Bülent Akyazıcı gibi yöneticiler istifa ederken, 14 Mayıs 1989-12 Ocak 1992 yılları arasında yaptığı başkanlık döneminde ise Kemal Ayyıldız, İsmet Kalafatoğlu, Hayrettin Hacısalihoğlu, Hikmet Onur, Süleyman Hacısalihoğlu ve Şadan Eren istifa etti.

12 Ocak 1992- 12 Eylül 1994 yılları arasında görev yapan Sadri Şener yönetiminde ise Ahmet Ali Ağaoğlu, Salih Alpaslan ve Başkan Sadri Şener.

14 Eylül 1994-15 Aralık 1996 yılları arasında başkanlık yapan Faruk Özak döneminde ise Mehmet Cevahir, M. Şamil Ekinci, A.İhsan Hayırlıoğlu, Dursun Çakır, İsmet Kalafatoğlu, İsmet Akaydın, A.Kemal Hamamizade, Metin Dişli, İlhan Karadeniz istifa etti.

FİRESİZ GEÇEN 2 YILIN ARDINDAN YİNE İSTİFA FURYASI

Faruk Özak'ın başkanlığı bırakmasının ardından 3. kez başkanlık koltuğuna gelen Mehmet Ali Yılmaz yönetimi ilk iki sezon fire vermeden görevlerine devem ederken sonraki yıllarda ise Kenan Sönmez, Salih Alpaslan, Muhittin Öztürk, A. Kemal Aktürk, Ahmet Kul, Tanju Gürsu, Tekin Küçükali, Ali Karahasan, Fikret Deniz, İbrahim Özen, Hüsnü Hayali, Haşim Seyitoğlu ve Arbak Çebi istifalarını sundu.

20 Aralık 2000 ile 5 Eylül 2003 tarihleri arasında görev yapan Özkan Sümer döneminde ise yönetimden Ahmet Kul, Serdar Bali, Nuri Günaydın, Fikret Yavuz, Hasan Ali Genç, Orhan İlarslan ve Rahmi Üstün istifa ederken, son olarak bu istifalara başkan Özkan Sümer'in istifası eklenmişti.

21 Aralık 2003 ile 18 Aralık 2005 tarihleri arasında görev yapan Atay Aktuğ yönetiminde ise Murat Bozuoğlu istifa etti. Bir sonraki yönetiminde ise eski yönetimden bir çok isim Atay Aktuğ'un listesinde yer almamıştı.

HACIOSMANOĞLU DA İSTİFA ETMİŞ

18 Aralık 2005 ve 10 Şubat 2008 yılları arası görev yapan Nuri Albayrak döneminde ise İbrahim Hacıosmanoğlu (mevcut başkan), Yusuf Şimşek, Cemal Sağlam, Köksal Güney, Faruk Kanca ve Serhat Akçay istifalarını yönetime sunmuştu.

10 Şubat 2008 ve 26 Mayıs 2013 tarihleri arasında görev yapan başkan olan Sadri Şener döneminde ise Hayrettin Hacısalihoğlu ve Celil Hekimoğlu gibi isimler istifa ederken bir sonraki genel kurulda ise bir çok isim Sadri Şener'in listesinde yer almamıştı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'daki İstikrarsızlığın Nedeni Yönetimsel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement