Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye sert cevap! - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye sert cevap!

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe'nin Ergenekon Davasıyla alakalı yaptığı "Şike, Delil, Örgüt Yok 'Kumpas' Var" açıklamasına, resmi internet sitesinden "Dünya Futbol Kamuoyuna" başlıklı bir yazıyla cevap verdi.

05.09.2019 11:42  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Kulübü, 'Dünya Futbol Kamuoyuna' başlığıyla bir açıklama yaparak, "Fenerbahçe Kulübü'nün; ülke içinde "kumpas" diyerek inkar ettikleri ancak ülke dışında UEFA'dan ceza almamız için ikrar ettikleri belgeleri anlama gayretiyle gerekçeli kararı tekrar okumalarını öneriyor, ülkemizin milli bütünlüğünü, istiklali ve istikbalini etkileyen konuları kendi şahsi menfaatleri için kullanmamalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun malumu olduğu üzere; İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararını önceki gün açıklamıştır. Ancak; ülkemizin istikbali ve istiklalini doğrudan etkileyen bu konuyu bile Fenerbahçe Kulübü'nün istismar ederek kendisiyle ilişkilendirdiği, 3 Temmuz süreci ve devamında yaşananlar üzerinden "suçsuzluk" algısı oluşturma gayretinde olduğu görülmüştür"

"FUTBOLUN İÇİNDEKİ PİSLİĞİ TEMİZLEMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE ETTİK"

Öncelikle belirtmek isteriz ki; çeşitli zamanlarda, çeşitli yerlerde, çeşitli şekillerde ve çeşitli dillerde Türkiye'de yaşanan şike eylemlerini tüm dünya ile paylaşarak, futbolun içerisindeki bu pisliğin sonlanması için var gücümüzle mücadele ettik. Fakat ilgili kulübün yöneticileri başta TFF olmak üzere UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi'nin 2010-2011 sezonuna yönelik "şike var" kararlarını yok sayarak bu işten sıyrılmaya çalışmıştırTekrar hatırlatmak gerekirse; Türkiye'deki sportif yargılamalar neticesinde ilgili kulübün şike - teşvik eylemlerinde bulunduğu ve yöneticilerinin şike yaptığı kesinleşmiştir. Bu doğrultuda ilgili yöneticilere TFF tarafından muhtelif cezalar verilmiş ve süresi kabilinde spordan men edilmişlerdir. Ayrıca uluslararası alanda futbolu düzenleyen kurumların başında gelen UEFA ve CAS sportif yargılamalar neticesinde ilgili kulübün şike - teşvik eylemlerinde bulunduğuna kesin olarak hükmetmiş ve uluslararası müsabakalardan men ederek başta Fenerbahçe olmak üzere bu işe karışan diğer kulüplere de cezai yaptırımlar uygulamıştır. Okuduğunu anlayan her bireyin kolayca idrak edebileceği bu sürecin neticesinde gerek yurt içi gerekse yurt dışında verilen kararlarla 2010 - 2011 şampiyonluğumuz sayısız kez tescillenmiştir.

"BİR KAÇ AY ÖNCE CAS DURUŞMASINDA 'ŞİKE CEZALARINI ÇEKTİK' SAVUNMASI YAPMIŞLARDIR"

Hal böyleyken, mesela ilgili kulüp, UEFA'nın "Fenerbahçe 8 maçta şike yapmıştır" kararına yönelik tek kelime açıklamada bulunmamıştır. Mesela CAS'ın aynı şekildeki kararıyla ilgili suskun kalmıştır. Yine CAS'ın söz konusu kararının 267. paragrafında yer alan, "Türk yargısı tüm kişileri aklasa bile bu durum bizim kararımızı etkilemez" ifadelerini aylarca kendi kamuoyundan saklamıştır. Türkiye'de "kumpas" dedikleri belgelerle Trabzonspor'u ceza alması için UEFA'ya şikayet etmişlerdir. Daha birkaç ay önceki CAS duruşmasında bile, 'Şike cezalarını çektik. Bize daha ceza vermeyin' savunması yapmışlardır. Benzer onlarca örnek tarihteki yerini almışken sportif yargılama ve ceza yargılamalarının farklı olduğunu, sportif yargılamada delillerin ne şekilde elde edildiğine bakılmadığını, gerek UEFA gerekse CAS'ın bu yönde onlarca kararının olduğunu bilen ilgili kulübün yöneticileri ve "dahi" avukatları, ceza yargılamaları üzerinden algı operasyonu yürüterek, kendi şikelerini aklamaya çalışmaktadır. Oysaki tüm dünya, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin ceza yargılamalarında bile şike belgelerini inkar etmediğini, "evet bu konuşmalar benim" diyerek tapeleri kabul ettiğini ve "bize kumpas kurdular" dedikleri hainlerle yıllarca beraber yürüdüklerini çok iyi bilmektedir.

"KENDİ ŞAHSİ MENFAATLERİ İÇİN KULLANMAMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ"

İlgili kulübün son sarıldığı ağaç, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararı olmuştur. Lakin yine geçmişten alışık olduğumuz üzere, şike tapelerinde eski başkanımız Sadri Şener'in sürekli aranan kişi olmasına rağmen arayan kişi gibi göstererek UEFA'ya sundukları bazı belgelerin tercümelerinde dahi şike yapacak kadar çıldıranlar, aynı taktiği gerekçeli kararın kamuoyuna açıklamasında sergilemiştir. Kararın hiçbir satırında "şike yok" denilmemesine, kanun, usul ve esasa uygunluk konularına dikkat çekilmesine rağmen çarpıtılmış ve farklı şekillerde yayınlatılmıştır. Bu noktada Fenerbahçe Kulübü'nün; ülke içinde "kumpas" diyerek inkar ettikleri ancak ülke dışında UEFA'dan ceza almamız için ikrar ettikleri belgeleri anlama gayretiyle gerekçeli kararı tekrar okumalarını öneriyor, ülkemizin milli bütünlüğünü, istiklali ve istikbalini etkileyen konuları kendi şahsi menfaatleri için kullanmamalarını tavsiye ediyoruz."

Trabzonspor\'dan Fenerbahçe\'ye sert cevap!
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye sert cevap! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • KADİR: 17 MAÇIN 16 SINI KANIRTA KANIRTA KAZANDIK 1 MAÇ BERABERE BİTTİ. NE 6S NE BEJEKE NE DE SİZ LAZLAR KARŞIMIZDA DURAMADINIZ EZDİK GEÇTİK. NEYDEN BAHSEDİYORSUNUZ ANLAMIYORUM. 84 41 Yanıtla Gs: OMUZUNUZDAKİ RÜTBE VE ALDIĞINIZ KUPALAR KADAR KONUŞ ŞİKEBAHÇELİLER 13 30 Halami: Yahu şunu anlayın artık, şikenin delili var, sadece bilgileri kanunsuz elde ettiği için kabul edilmiyor. Yoksa şike yapmasaydiniz niye dava açıp hakkınızı geri almadiniz. Neticede 2 yil CL ine gidemediniz. Aldinizmi UEFAdan iadei itibarinizi. Cevap vereyim HAYIR. 9 17 10. Köy: 6222 ye dua et sen ! 6 diye diye şampiyonlar liginde 6 da 0 çektiniz. Araba kupası Audi cup da bayernden 6 yediniz ! 8 17 Aviv : Avivin kime para verdığını gorduk boşuna kıcını yırtma gecen sene kumede 6s bejeke ve lazlar içinşzden gecti yine bi çabayla tuttu birileri sizi ligde sarı tavuklar 5 14 KADİR: HALAMİ HERSEYİN SIRASI GELECEK. 10.KÖY: 6-0 SIFIR NASIL GERCEK SKORSA ONLARDA GERCEK BİR SKOR. AVİV:GECEN SENEYE BAK BAKALIM KİMLER YENEBİLMİŞ BİZİ ANLAMAYACAKSINIZ: FENERBAHÇE ŞİKEYİ KİMLERLE YAPTI KALE DİREKLERİYLE Mİ? 1 1 An la ma ya cak sı nız : Bu fenevliler şike operasyonu öncesinde şike yaptınız dediğimizde göğüslerini kabartarak evet yaptık paramız var yapıyoruz sizde yapın diyorlardı 0 0
  • gs 1905: şike yapdıysam feneviçin yaptımm 25 25 Yanıtla
  • alex: trabzona özel kupa yaptıracaz üzerinde palamut deseni olacak :)) 15 11 Yanıtla
  • Adalate Fener : Ağlamaya devam edin rezilliğinizi tüm dünya duysun. 15 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.


Advertisement