Trabzonspor: "Süreci FIFA'ya Taşıyacağız" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor: "Süreci FIFA'ya Taşıyacağız"

Trabzonspor: "Süreci FIFA\'ya Taşıyacağız"

TRABZONSPOR Hukuk Kurulu Avukatı Nusret Yılmaz, "UEFA, 2010-11 sezonda şike yapılıp yapılmadığı konusunda yetkisizlik kararı verince başvurduğumuz Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), yaptığımız müracaatımızı reddedince süreci, FIFA'ya taşıyacağıız" açıkladı.

28.03.2017 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZONSPOR Hukuk Kurulu Avukatı Nusret Yılmaz, "UEFA, 2010-11 sezonda şike yapılıp yapılmadığı konusunda yetkisizlik kararı verince başvurduğumuz Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), yaptığımız müracaatımızı reddedince süreci, FIFA'ya taşıyacağıız" açıkladı.

Avukat Nusret Yılmaz, CAS'ın ret kararının sürecin başında da ihtimal dahilinde olduğunu, hazırlıklarını da buna göre yaptıklarını söyledi. Sürecin devamına yönelik yol haritasını yapacakları değerlendiremeden sonra belirleyeceklerini belirten Avukat Yılmaz, şunları söyledi:

"Hukuk mücadelesi verdiğimiz için tüm ihtimalleri değerlendirerek hareket ediyoruz. CAS'ın da ret kararı verebilme ihtimali vardı. Bu ihtimalin gerçekleşebileceğini de düşünmüş ve bu durumda ne yapabileceğimizi önceden planlamştık. Şimdi bunları hayata geçireceğiz. Sürecin sonrasına yönelik alternatiflerimiz de var. Gerek Avrupa, gerekse de Türkiye'deki hukukçularımızla birlikte yapacağımız toplantının ardından bunların hangisini değerlendireceğimize karar vereceğiz. Süreci FIFA boyutuna da taşıyacağız."

"ALGI OPERASYONU VAR"

Türkiye'de algı operasyonu yapıldığına dikkati çeken Nusret Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kararın gerekçelerinin neler içerdiğini belirtmeden sadece, ( Trabzonspor'un başvurusu reddedildi) şeklinde açıklama yapmak doğru değil. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tahkim ve disiplin kurulunun tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda tespitlerimiz, eleştirilerimiz vardı. CAS kararı gösterdi ki Trabzonspor, bu eleştirilerinde ve tespitlerinde haklı. CAS karar gerekçesinde, TFF disiplin ve tahkim kurulunun tarafsız ve bağımsızlığı noktasında ciddi şüphelerinin yer aldığını da paylaştı.

"CAS 'ŞİKE YOKTUR' DEMEDİ"

CAS'ın şikenin varlığını sabit gördüğünü ve bu kanaatinin değişmeyeceğini hüküm altına aldığını belirten Avukat Yılmaz, bu konuda da şunları söyledi:

"UEFA, yerel liglere müdahale edemeyeceği yönünde bir karar vermişti. CAS'ta UEFA'nın bu kararını doğru buldu. Sadece 2013 yılı öncesinde gerçekleşen şike hadiselerine yönelik olarak yerel lige müdahale edilemeyeceğini ve bu manada Trabzonspor'un talebinin doğru olmadığını söyledi. Ama (şike yoktur) demedi. CAS önceki kararlarda da futbol tarihinin en kapsamlı şike olayıyla karşı karşıya kalındığını, şike olaylarını sabit gördüğünü, Türkiye'de adli yargılama neticesi ne olursa olsun kendi kanaatinin değişmeyeceğini hüküm altına aldı. Biz hukuk çerçevesinde bu süreci devam ettireceğiz. Trabzonspor'un haklarını sonuna kadar arayacağız. Son noktaya kadar gitme konusunda kararlılığımız devam edecek."

N'DOYE ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINA YETİŞECEK

Bu arada Trabzonspor'da forvet oyuncusu Dame N'Doye, 25 Mart'ta U21 takımı ile oynanan antrenman maçında sakatlandı. 32 yaşındaki Senegalli futbolcunun tedavisinin yapıldığı, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Çaykur Rizespor maçına ise yetişeceği kaydedildi.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor: 'Süreci FIFA'ya Taşıyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement