Trabzonspor Teknik Sorumlusu Mandıralı - - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Mandıralı -

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, "Trabzonspor asla defansa yönelik oynamamalı, hücuma yönelik oynamalı ama defansı da boş bırakmamalı. Buna yönelik çalışma yapıyoruz" dedi.

26.02.2014 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, "Trabzonspor asla defansa yönelik oynamamalı, hücuma yönelik oynamalı ama defansı da boş bırakmamalı. Buna yönelik çalışma yapıyoruz" dedi.

Mandıralı, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında yarın Juventus ile yapacakları maç hakkında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, futbolun sonuç oyunu olduğunu ifade ederek, "Kazandığınız zaman anlamlı oluyor. Fakat biz özellikle maçın ikinci yarısı deplasmanda çok güzel kontra atak futbol sergiledik. Pozisyonlar bulduk. Verilmeyen golümüz var. O golle Trabzon'a gelseydik farklı yorumlar olacaktı ancak her şeye rağmen güzel bir şey gördük. Yenildiğiniz zaman da övgü dolu sözler alabiliyorsunuz. Keşke bunu iyi bir sonuçla alabilseydik" diye konuştu.

Trabzonspor'un yarın nasıl bir oyun yapısı ile mücadele edeceğinin sorulması üzerine Hami Mandıralı, şunları söyledi:

"Bu tip büyük maçlarda plan yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Bizim planımız oyuncularımızın kendi değerlerini sahaya yansıtmasıdır. Juventus ile oynadığımız ilk maçı ve Kayserispor maçını da buna katarsak oynadığımız futbolla Trabzonspor çok şeylerin üstünden gelebilir. Bunu ortaya koyma şansınız var ancak şu unutulmasın. Karşınızda Juventus var. Juventus'a karşı orada bu kadar pozisyon bulmak çok kolay değildi. Biz pozisyonlar bulduk ama bunu sonuca yansıtamadık. Trabzonspor asla defansa yönelik oynamamalı, hücuma yönelik oynamalı ama defansı da boş bırakmamalı. Buna yönelik çalışma yapıyoruz. Sonuçta sahada son noktayı koyacak oyuncularımızdır. Onlara sonsuz güvenimiz var. Taraftarlarımız da bize güveniyor. Yeter ki bize destek olsunlar."

Mandıralı, yarın maçta Trabzonspor'un şansına ilişkin ise "Kendi sahamızda oynamanın avantajlarını kullanacağız. En büyük silahımız oyuncularımız ve arkamızda itici bir güç, taraftar olacak. Daha önce Lazio ile oynadığımızda 3-0'dı ve 3-3 bitti. Futbolda her türlü sonuç var. Bekleyeceğiz göreceğiz. Asla Juventus'tan çekinmiyoruz. Futbolu oynayacağız. Yakışanı yapacağız. Yarın neler yapacağımızı hep beraber göreceğiz" dedi.

Hami Mandıralı, Juventus'tan hangi oyunculara daha çok önlem alacakları şeklindeki bir başka soruya ise "Juventus'un bütün oyuncuları kıymetli, değerli oyuncular. Biz onları oynatmamaktan ziyade, kendi oyuncularımızın Trabzonspor için sahada neler yapacağına odaklanmamız lazım. Her oyuncuya önlem alsak sahada oyuncu yetiştiremeyiz. Oyuncu arkadaşlarımız ilk maçta kimin önemli kimin daha farklı yapıda olduğunu net şekilde gördüler. Biz uyarılarımızı yapacağız, rakip oyuncular hakkında sahada oyuncularımız onlara karşılık verecek" diye konuştu

Mandıralı, sakat oyuncularının bulunmadığını, Malouda'nın iki gündür idmanlara çıktığını, kadroda olacağını ama ilk 11'de mi yoksa sonradan mı oyuna gireceğinin yarın belli olacağını kaydetti.

-"Burada Juventus'a da mağlubiyet tattırmak istiyoruz"

Bordo-mavili oyuncu Özer Hurmacı ise Juventus maçının Trabzon ve Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"İlk maçta gördük ki iyi bir futbol oynadık. Skor tam istediğimiz gibi olmadı. 1-0 öndeyken verilmeyen bir golümüz oldu. Neticesinde ikinci maçta kendi evimizde oynuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp birçok takıma burada mağlubiyet tattırdığımız gibi Juventus'a da mağlubiyet tattırmak istiyoruz. Ben ilk maçta hakemin çok dengeli bir maç yönettiğini düşünmüyorum. Sonuçta direkt sonuca etki eden bir golümüz verilmedi. Bunu İtalyan basını da bütün Avrupa basını da herkes gol olarak niteledi. Yarın ki maçta inşallah daha dengeli yöneten bir hakem olur. İnşallah taraftarımızın desteğiyle şansımız yüzde 20 ya da yüzde 30 gözükse de onu yüzde 61'lere çekip turu geçeriz."

Muhabir: Zafer Sel

Yayınlayan: Murat Kaban

-hami mandıralı

-özer hurmacı

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Mandıralı -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonspor Teknik Sorumlusu Mandıralı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement