Trafik Haftası - Son Dakika
Güncel

Trafik Haftası

Kayseri'de, Trafik Haftası dolayısıyla kent meydanında tören düzenlendi.

07.05.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Trafik Haftası dolayısıyla kent meydanında tören düzenlendi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, törende yaptığı konuşmada, vatandaşların huzur içinde trafikte seyretmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması, çocukların annesiz babasız kalmaması, anne babaların evlat acısı yaşamaması bakımından trafikte kurallara mutlaka herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Son dönemde artan sürücü ve araç sayısına rağmen özellikle Kayseri'de ölümlü kazalarda ciddi bir azalma olduğunu ifade eden Vali Düzgün, bunun en temel sebeplerinden birisinin trafik denetimlerinin daha sık ve etkin yapılması olduğunu vurguladı.

Şehirlerarası ulaşımda bölünmüş yol ağının 3-5 katına çıktığını, bu durumun da kazaların önlenmesinde önemli bir etkiye sahip olduğunu kaydeden düzgün, şöyle konuştu:

"Günümüzden 20-30 yıl önce bir kamyonun, otobüsün arkasına takılmış olarak bazen kilometrelerce araçların trafikte seyretmek zorunda kaldığını ve önündeki araçları sollamak için trafik kural ihlali yapıldığını, bunun sonucu olarak da önemli kazaların meydana geldiğini biliyoruz. Son yıllarda daha çok tek taraflı kazaların olduğunu görüyoruz. Gelişen şartlara göre farklı trafik kazalarıyla, ihlallerle ilgili yeni gelişmelerde ortaya çıkıyor. Özellikle bir kaç yıldır neredeyse herkesin elinde bulunan akıllı telefonların akılsızca kullanımları sonucu yayaların, karşıdan karşıya geçerken yola bakmak yerine telefona bakmaları, sürücülerin bile zaman zaman telefon ekranına takılarak, gözlerini yoldan kaçırmaları maalesef bazı acı olaylara vesile oluyor. Gençlerimizin, araç sürücülerimizin yolda yürürken, araç kullanırken başka şeyle ilgilenmemelerini, dikkatlerini yola vermeleri gerektiğini düşünüyorum."

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise, Türkiye genelinde 2014-2015 yıllarında kazalarda yüzde 8 artış olmasına rağmen Kayseri'de yüzde 2 azalma olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Kulular, emniyet kemeri takma oranının iki yıl önce yüzde 49'lardayken, bugün yüzde 80'leri geçtiğini, ayda yaklaşık 9 bin kişiye eğitim verdiklerini ve denetimlerde yüzde 38 artış olmasına rağmen kesilen cezalarda büyük oranda azalma görüldüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Davetliler, meydanda açılan stantları tek tek gezerek, görevlilerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement