Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir?

Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan ve geçirdiği trafik kazasıyla hayranlarını üzen Can Gürzap'ın kariyeri merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları tarafından Can Gürzap'ın kariyeri en çok aratılanlar listesine girdi.

23.07.2018 10:38  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan, geçirdiği trafik kazasıyla hayranlarını büyük üzüntü yaşatan Can Gürzap'ın kariyeri merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları tarafından Can Gürzap'ın kariyeri en çok aratılanlar listesine girdi.

CAN GÜRZAP KİMDİR?

, 26 Mayıs 1944 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni bitirdikten sonra, 1963 yılında başladığı 5 yıllık Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü 1968 yılında bitirdi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bursla Londra'da Central School of Speech and Drama'da hem oyuncu eğitmenliği, ses, nefes ve konuşma eğitimi ile çok yoğun bir şekilde reji eğitimi gördü.

Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir?

TİYATRODA YER ALMAYA ÖĞRENCİLİK YILLARINDA BAŞLADI

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü Konservatuarı 4. sınıf öğrencisiyken Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Cüneyt Gökçer'in Can Gürzap'a başrol vermesiyle Sevgi Şanlı'nın "Menekşe Yaprağından İncinen Kız" adlı oyununda Arsen Gürzap'la beraber ve 5. sınıfta iken de Güngör Dilmen'in "Akad'ın Yayı" adlı oyununda başrol oynadı.

Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir?

ÖĞRETMENLİK DE YAPTI

Ünlü oyuncu, 1970 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde öğretmen, Devlet Tiyatrosu'nda da oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürlüğüne atandı. Aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nün kuruluşunda yer aldı ve öğretmen olarak derslere girdi. Bu okulda 3 yıl öğretmenlik yaptı. Tiyatro müdürlüğü görevi 1980 yılına kadar sürdü. 1983 yılında Turgut Özakman zamanında yeniden bu göreve atandı ve 1986 yılında buradaki görevinden tekrar ayrıldı. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı.

Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir?

''DİYALOG''UN KURUCULARINDAN

1990 yılında doğru, güzel, etkileyici konuşma eğitimi veren "Diyalog" adlı okulun kuruluşunda yer aldı. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Diyalog sunuculuk ve Dil Okulu'nda görev yapmakta. Devlet Tiyatrolarında 40'a yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Can Gürzap, 1968 yılından bugüne kadar pek çok TV oyunu, sinema ve dizi filmlerinde rol aldı.

Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir?

''KRİSTAL MARTI'' ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Ocak 2009'da "Tiyatro Diyalog" adını verdiği kendi tiyatrosunu kurdu. Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık görüldü.

1999 yılında konuşma sorunlarını inceleyip irdeleyen "Konuşan İnsan", 2006 yılında ise "Söz Söyleme Ve Diksiyon" isimli kitapları çıkarmıştır. 2010 yılında "Bir Avuç Deniz" sinema filminde yer almıştır.

CAN GÜRZAP'IN ÖZEL HAYATI

1971 yılında Arsen Gürzap ile evlenen Can Gürzap, 2008 yılının Kasım ayında boşandı. Ayşe ve Elif adında iki kızı vardır. 2011 yılının Mart ayında Ayşegül Bilgen ile evlendi. Çift, aynı yılın Haziran ayında ise boşanma aşamasına girdi.

Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir?

Son Dakika Güncel Trafik Kazası Geçiren Ünlü Oyuncu Can Gürzap Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Aa: Çok lazım 0 1 Yanıtla
  • TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi
    07:51 TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement