Trafik Kurbanı Tarım İşçilerinin Köyünde, Buruk Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Trafik Kurbanı Tarım İşçilerinin Köyünde, Buruk Bayramlaşma

Trafik Kurbanı Tarım İşçilerinin Köyünde, Buruk Bayramlaşma

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamak için gittikleri sırada tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin, yaşadığı Çökelek Köyü'nde buruk bayramlaşma yaşandı.

17.07.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamak için gittikleri sırada tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin, yaşadığı Çökelek Köyü'nde buruk bayramlaşma yaşandı. Köylüler ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, teselli vermeye çalıştıkları acılı ailelerle, meydanda, toplu yemek ve bayramlaşma töreni düzenledi.

Gölmarmara İlçesi'ne bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonetin, çarpışması sonrasında, 13'ü kadın 15 tarım işçisi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralanmıştı. Kazada can veren tarım işçilerinin yaşadığı Salihli Çökelek Köyü'nde, ilk bayram, buruk geçti. Ailelerin acılarına ortak olmak isteyen köylüler, Muhtar Mevlüt Kılıç'ın davetiyle, bayram namazından sonra meydanda bir araya geldi.

MEYDANDA TOPLU BAYRAMLAŞMA

Acılı ailelerinde katıldığı köy meydanındaki toplu bayramlaşmanın ardından yine hep birlikte bayram yemeği yendi. Köylülerin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'de, bayram namazını Çökelek Köyü'nde kıldı ve CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'yla, toplu bayramlaşmada aileleri yalnız bırakmadı. Muhtar Mevlüt Kılıç, "Acılardan sonra ilk bayram hep zor ve buruk geçer. Çünkü insanlar, sevdiklerini arar. Ben ve köylümüzde, yakınlarını kaybeden ailelere destek olmak, teselli vermek için böyle bir organizasyonu yaptık. Milletvekillerimizin de, bayram sabahı yanımızda olmaları, bize destekleri mutluluk verdi" dedi.

Tören sonrasında yanındakilerle birlikte 15 tarım işçisinin mezarını da ziyaret eden Özgür Özel, "Bugün Ramazan Bayramı'nın ilk günü. 12 gün önce burada 15 tane cenaze namazını peşi sıra kıldık. Salihli'nin Çökelek Mahallesi tarihinde görülmemiş bir acıyla sarsıldı. 15 kardeşimizi sabahın 5'inde ekmeklerinin peşinde bir bağda yaprak toplamaya giderken kaybetmiştik. Bugünde ilk bayram gününde Manisa Milletvekilleri olarak burada olmayı ilk bayram namazını onlarla beraber kılmayı düşündük. Muhtarımızın yapmış olduğu organizasyon ile de bayram namazından sonra mahalle meydanında vatandaşlarımızla birlikte olduk. Bu acıları ortadan kaldırmaz ama bir ölçüde belki hafifletebilir. Acılar paylaşıldıkça azalır. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını ümit ediyoruz. Bunun içinde hepimize düşen görevler var. Hem vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri ile ilgili tedbirleri alması lazım. Ama ilgili bakanlıların ve meclisinde bu konunun üzerine gitmesi lazım. Biz bu konunun araştırılması, gerekli tedbirlerin alınması için mecliste izlenecek hangi yol varsa, kanun teklifi, araştırma komisyonu veya önerge hepsinin hayata geçirilmesi için gayret sarf edeceğiz" dedi.

Ölenlerin mezarlarında dua eden aileler, gözyaşları dökerek birbirlerine sarıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trafik Kurbanı Tarım İşçilerinin Köyünde, Buruk Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement