Trakya'da Çocuk Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Çocuk Bayramı Coşkusu

Trakya\'da Çocuk Bayramı Coşkusu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde coşkuyla kutlandı.

23.04.2011 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde coşkuyla kutlandı. Renkli kıyafetler giyen öğrenciler kutlamalarda sahneledikleri gösterilerle beğeni topladı. Aileler tribünlerden çocuklarını izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Edirne'deki tören, sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Protokoldeki isimlerin anıta çelenk bırakması ardından AK Parti ve CHP anonsları yapılarak görevliler davet edildi. Program sunucusu daha sonra parti ismi verilmeden 'Meclis'te grubu bulunan partiler' anonsu yaptı. MHP İl Başkanı Zakir Topdur ve 2 üyesi anıta parti logolu çelengi bıraktı. Çelenk töreni ardından MHP'li Zakir Topdur, töreni organize eden görevlilerin yanına giderek parti isimlerinin neden anons edilmediğini sordu. Görevlilerle tartışan Topdur, TBMM'de partilerinin 80 milletvekili ve grubu olduğunu buna rağmen isimlerinin okunmadığını görevlilerin kendisine 'Sizin isminizi okusak, BDP'yi (Barış ve Demokrasi Partisi) okumak zorunda kalacaktık. Bu nedenle okumadık' dediğini anlattı. Bu konuda valiliğe yazılı olarak başvuruda bulunacağını belirten Topdur şunları söyledi:

"Partimin mecliste grubun var. Vali yardımcısı ile görüşmüşüm. Milli Eğitim'le görüşmüşüm; 'İsmim okunsun' demişim. Zaman zaman okuyorlar, bazen de okumuyorlar. Bu da benim sinirlerimi bozdu, üzdü. Görevlilerle görüştüm neymiş 'MHP'nin ismini okuduğunda BDP'yi de okumak zorunda kalacakmış. Bana ne kardeşim, ister BDP'yi oku, istersen okuma. Zaten BDP memlekette yakıp yıkıyor, her şeyi yapıyorlar. MHP'nin adının okunmaması fevkalade üzücüdür. Eğer bir daha okunmazsa, Ülkü Ocakları'ndan gençlerle gelip pankart açacağız 'MHP Atatürk anıtına çelenk sunuyor' diye bu şekilde kendimizi ifade edeceğiz. Bu konuda valiliğe de resmi yazı ile başvuruda bulunacağım" Törenler organize eden görevliler konuşmaktan kaçındı.

Anıttaki tören ardından öğrenciler, Belediye bandosu eşliğinde törenlerin yapılacağı 25 Kasım Stadyumu'na yürüdü. Stadyumdaki törenlerde protokol üyeleri tören aracına binerek halkı ve öğrencileri selamlamadı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tören geçişi yaptı, daha renkli kıyafetleriyle hazırladıkları gösterilerini sunan öğrenciler büyük beğeni topladı. Törene Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan'dan gelen öğrenciler de katılarak gösteri yaptı.

KÜÇÜK VALİ OKULLARA BİLGİSAYAR İSTEDİ

Kırklareli'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ile öğrenciler katıldı. Daha sonra Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, makamını geçici olarak İstiklal İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencileri Nagihan Ceren Çamlı ve Erdoğan Orkun Çalışkan'a teslim etti. Küçük valiler internet cafelerin sık sık denetlenmesi ve okullara bilgisayar alınmasını istedi. Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda devam eden törenlerde protokol üyeleri halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Öğrencilerin gösterilerini sunduğu törenlerde aileler, çocuklarını izlemenin mutluluğunu yaşadı.

LÜLEBURGAZ'DA SAHİPSİZ OTOMOBİL

Kırklareli'nin Lüleburgaz'da İlçesi'ndeki törenlerde ise tören alanına bırakılan bir otomobil kriz yarattı. Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı önündeki tören alanına, sahibi henüz tespit edilemeyen 34 HH 7151 plakalı otomobil sabah erken saatlerinde park edildi. Tören saati geldiğinde otomobili tören alanı içinde bulan görevliler bir süre sürücüyü bekledi. Tören saati gelmesine rağmen otomobil sürücüsü gelmeyince, otomobil kurtarıcı ile alandan çekildi ve törenler bu sayede başlatıldı.

Tekirdağ'DA COŞKULU KUTLAMA

Tekirdağ'da törenler ilk olarak valilik bahçesinde Atatürk anıtında başladı. Anıta çelenk koyan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkanı Adem Dalgıç daha sonra törenlerin devam ettiği Namık Kemal Stadı'nda halkı selamladı ve bayramlarını kutladı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ilk Milli Bayram olduğunu ifade ederek "23 Nisan dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla bizleri onurlandırıyor. Çocukların yaşatılmaları, gelişmeleri ve korunmalarının temel ilke olarak kabul edildiği ilk uluslar arası Çocuk hakları bildirgesini taçlandıran imzalardan biri Mustafa Kemal'e aittir. Atatürk'e göre çocuk vatan gibi sevilmeli, ulusun haklarının korur gibi korunmalıydı" diye konuştu. Törenler öğrencilerin hazırladığı gösterilerin sunulmasıyla sona erdi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'da Çocuk Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement