Trakya'da Ramazanın İlk Cuma Namazı - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Ramazanın İlk Cuma Namazı

KIRKLARELİ / Kırklareli ve Tekirdağ'da vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın ilk cuma namazını kılmak üzere camilere akın etti.

10.06.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRKLARELİ/ Kırklareli ve Tekirdağ'da vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın ilk cuma namazını kılmak üzere camilere akın etti.

Kırklareli'nde ramazan ayının ilk cuması olması nedeniyle kent merkezindeki birçok camide yoğunluk yaşandı.

Cuma namazı için kent merkezindeki Hızırbey Camine gelen birçok vatandaş, yer bulamayınca namazlarını avluda kıldı.

Müftü Yardımcısı Mustafa Korkmaz, cuma vaazında, ramazan ayında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığını söyledi.

Ramazan ayında bol bol dua edilmesi gerektiğini anlatan Korkmaz, sağlığının el verdiği tüm Müslümanların oruç tutarak ibadetlerini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Ramazan ayında Müslümanların kendilerine her anlamda dikkat etmesi gerektiğini anlatan Korkmaz, "Orucu sadece midemizle tutmayacağız, her anlamda oruçlu olmalıyız. Oruçlu bir kişi kavga etmez ve kötü söz söyleyemez. Haramlardan uzak kalmalıyız, ibadetimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Yalanla iş yapmayı bırakmazsak olmaz. Biz ibadetleri kendimiz için yapmalıyız. İbadetlerinizi yaparken ibadetinizin geçersiz sayılacak işlerden uzak kalınız. Bugünlerde başta oruç olmak üzere tüm ibadetlerimizi en iyi şekilde yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Tekirdağ

Tekirdağ'da da vatandaşlar camilere akın etti. Kentte camilerin iç mekanına sığmayan vatandaşlar, cuma namazını camilerin avlularında ve bahçelerinde kıldı.

Özellikle tarihi Rüstempaşa ve Orta Cami'de yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, namaz öncesi ramazan ayı ve oruç ile ilgili verilen vaazı dinledi. Kentteki birçok camide de yoğunluk yaşandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya'da Ramazanın İlk Cuma Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement