Trakya'da Türk Polis Teşkilatı Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Türk Polis Teşkilatı Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

TÜRK polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıldönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

10.04.2017 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıldönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172'nci yıldönümü etkinleri Edirne'de saat 10.00'da Atatürk Anıtı'ndaki törenle başladı. Anıttaki programa Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ile polis memurları katıldı.

Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, temel amacı halkın huzur ve güvenliğini sağlamak olan polis teşkilatının suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için ekipman ve insan gücünün yanı sıra halkın güven ve desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Vatan sevgisi ile görev yapan teşkilat mensuplarının ihtiyacı olan güven ve desteği canından bile aziz bildiği milletinden her zaman gördüğünü anlatan Erdoğan, "İnanıyorum ki teşkilatımızın her bir ferdi bu güveni ve desteğin vermiş olduğu haklı gurur ile bütün zorluklara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirme azmi, bilincinde olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından tören, Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekiplerin geçişiyle tamamlandı.

TEKİRDAĞ'DAKİ TÖREN

Tekirdağ'da valilik önündeki programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tugay Komutanı Kıdemli Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, polis memurları polisler ve halk katıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, polis teşkilatının Türk milletinin sevgi ve güvenini kazanmış demokratik hukuk devletinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da hain bir başkaldırıya milletinin ve devletinin yanında durarak, büyük bir başarıya imza atmış bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, demokratik hukuk devletinin kurallarına uygun bir teşkilatın mensubuyuz. Teşkilatımız milletimizin hizmetindedir" dedi.

Kutlama programı polievindeki resepsiyonla devam etti.

KIRKLARELİ'DE POLİS KUTLAMASI

Türk Polis Teşkilatının 172'nci kuruluş yıl dönümü, Kırklareli'nde vilayet meydanındaki programla kutlandı. Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı'nın yanı sıra programa, Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, kurum müdürleri ile halk katıldı. Kırklareli Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Müdür Yardımcıları, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Kırklareli Şehitliği'nde devam eden programda Şehit Polisler için Kuran-ı kerim okundu. Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek, mezarlarına karanfil bırakıldı. Dha sonra polisevinde şehit ve gazi ailelerine yemek verildi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'da Türk Polis Teşkilatı Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement