TSK, ÖSO'ya Bağlı Gruplara Talimat Verdi: İdlip Harekatı İçin Hazır Olun - Son Dakika
Güncel

TSK, ÖSO'ya Bağlı Gruplara Talimat Verdi: İdlip Harekatı İçin Hazır Olun

İdlip harekatı için Trakya'dan sınırdaki birliklere takviye amaçlı 80 paletli araç gönderilirken; TSK, ÖSO'ya bağlı muhalif gruplara "Hazır olun" talimatı verdi.

18.09.2017 08:27  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İdlib operasyonuna hazırlanan TSK, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplara 'hazır olun' talimatı iletti. Bölgede güvenliği sağlayacak Mehmetçiğe ilk etapta 5 bini aşkın ÖSO mensubunun eşlik edeceği belirtiliyor. Operasyona ilişkin tek soru işareti Heyet-i Tahrir Şam olacak.

"HAZIR OLUN" TALİMATI

Türkiye'nin farklı askeri birliklerinden sevkiyatın devam ettiği Hatay-İdlib hattında sınırın Suriye tarafı son zamanların en hareketli dönemini yaşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekâtı'nda müttefiki olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarına İdlip Harekâtı için 'hazır olun' talimatı verildi. Fırat Kalkanı bölgesi ve İdlib-Lazkiye-Hama hattından yapılacak operasyona ilk etapta 5 bini aşkın ÖSO savaşçısının katılacağı belirtiliyor.

8 BİN ÖSO MENSUBU EĞİLTİLDİ

Geçtiğimiz günlerde ÖSO birliklerinin dizaynı yeniden sağlandı. Tugay, tabur ve tümenler 'kitle' çatısı altında birleştirildi. Fırat Kalkanı bölgesinde Feylak eş-Şam ve Sultan Murat Kitlesi olarak tanzim edilen ÖSO birliklerine Türkiye'nin de katkılarıyla düzenli ordu niteliği kazandırılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda 8 bin ÖSO mensubu nizami ordu standartlarında eğitildi. ÖSO birlikleri 3 gün önce verilen talimat gereğince İdlib'e gidecek askerlerini, araç, silah ve teçhizat hazırlıklarını da büyük oranda tamamladı.

TRAKYA'DAN ZIRHLI AKTI

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen yaklaşık 80 paletli askeri araç daha demiryoluyla Hatay'a ulaştı. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki askeri birliklerden trenle nakledilen araçlar, İskenderun Garı'na geldi. Askeri personel tarafından TIR'lara yüklenen yaklaşık 80 paletli araç, güvenlik önlemleri eşliğinde sınır hattına doğru hareket etti.

HTŞ'DEN BİR BİR KOPUYORLAR

6 büyük, 14 küçük çaplı muhalif grubun birleşmesiyle ilan edilen Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ), İdlib'de birçok noktayı kontrol altında tutuyor. Bünyesinde yaklaşık 15 bin kişilik askeri güç barındıran HTŞ'nin çekirdek yapısı, kendini daha önce fesheden Nusra Cephesi tarafından oluşturuldu. HTŞ, Astana müzakerelerinde alınan kararları tanımayacaklarını, İdlib'e müdahale durumunda silahlı direniş başlatacaklarını ilan etti. Bu esnada HTŞ'nin önemli isimlerinden Abdullah Muhaysini ve Müslih el-Aliyani gruptan ayrıldıklarını ilan etti. Yine HTŞ bileşenlerinden Nureddin Zengi ve Gogel Kefranbul grupları ile Ebu Salih Tahhan komutasındaki 6 bin kişilik savaşçı da gelişmeler üzerine HTŞ'den ayrıldıklarını duyurdu.

NUSRA YALNIZ KALACAK

Saha kaynakları, operasyonun başlamasıyla Heyet-i Tahrir Şam bünyesinde büyük çözülme yaşanacağını, yalnızca Nusra Cephesi'nin TSK ve ÖSO birliklerine karşı koyabileceğini iddia ediyorlar. Öte yandan İdlib-Hama-Lazkiye ve Halep kırsalından binlerce savaşçının da TSK'ya karşı savaşmayı reddettiği, harekâtın başlamasıyla birlikte TSK'ya katılacakları bildiriliyor. HTŞ'nin muhtemel direnişinin ilk birkaç gün etkili olabileceği ve bir haftanın sonunda TSK'nın hedeflenen bölgelere konuşlanacağı bildirilirken İdlib denkleminde önemli yer tutan Doğu Türkistanlı savaşçıların da Hama-Sahil el-Gab bölgesinde tuttukları noktalardan çekildikleri öğrenildi.

Kaynak: Yeni Şafak

TSK, ÖSO\'ya Bağlı Gruplara Talimat Verdi: İdlip Harekatı İçin Hazır Olun

Son Dakika Güncel TSK, ÖSO'ya Bağlı Gruplara Talimat Verdi: İdlip Harekatı İçin Hazır Olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement