Trakya'nın Ev Yemekleri Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Trakya'nın Ev Yemekleri Görücüye Çıktı

Trakya\'nın Ev Yemekleri Görücüye Çıktı

Edirne’de 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri kapsamında ’Trakya Ev Yemekleri Yarışması’ yapıldı.

22.07.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri kapsamında 'Trakya Ev Yemekleri Yarışması' yapıldı. Yarışmada 3 dalda 86 Trakya'ya özgü ev yemeği birincilik için jüriye sunuldu.

Edirne Lalezar Tesisleri'nde düzenlenen yarışma, hamur işleri, etli yemekler, tatlılar olmak üzere üç kategoride yapıldı. Birbirinden lezzetli 86 ev yemeğinin görücüye çıktığı yarışmada, ortaya renkli renkli görüntüler çıktı.

Alanlarında profesyonel jüri üyelerinin yemekleri değerlendirdiği yarışmaya Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve davetliler katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, emekli olduktan sonra kursa giderek yemek yapmasını öğreneceğini belirterek, kendisine 3 masalı lokanta açacağını söyledi. Esprili bir dille gelecekteki hayalini açıklayan Gürkan, "Bundan 5-6 yıl önce emekli olduktan sonra saçlarımı uzatıp, fotoğraf makinemle dünyayı gezecektim. Şimdi hayalimi değiştirdim, evde yemek programları izliyorum. Emekli olunca kursa giderek biraz aşçılık öğreneceğim. Sonra 3 masalı lokanta açacağım, 4 masalı olmaz, fazlasının kahrını çekemem" dedi.

YARIŞMA EDİRNE'YE ARTI DEĞER KATTI

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Dernek Başkanı Bahri Dinar, Kırkpınar'ın içinde böyle bir yarışma yapılmasının Edirne'ye ayrı bir değer kattığını belirtti. Dinar, yarışmanın yılda birkaç defa yapılması gerektiğini söyledi.

YARIŞMAYA PROFESYONEL İSİMLER KATILDI

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında Lalezar tesislerinde düzenlenen Trakya Ev Yemekleri Yarışması'nın jürileri arasında bu yıl profesyonel isimler yer aldı. Türk Mutfağı Araştırmacısı, profesyonel Gastronomi Danışmanı Vedat Başaran, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı ve Sheraton Ankara Mutfak Şefi Zeki Açıkgöz, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı ve Radisson Blu Hotel Asia Mutfak Şefi Gökhan Tufan, Aşçılar Derneği Başkanı ve Radisson Blu Şişli Hotel Mutfak Şefi Fikret Özdemir, Bta Catering İstanbul Atatürk Havalimanı İşletmeleri Mutfak Şefi ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kara, Galata Restoranları Genel Müdürü Adnan Öztürk, Food In Life Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, Gastronomi İletişimcisi Gökmen Sözen, Wyndham Grand Levent İstanbul Pastry Chef, Ödüllü Pasta Şefi Serkan Bozkurt, Marriiott Otel Şişli Pastry Chef ve Ödüllü Pasta Şefi Ercan Egi, Midpoint Restaurantlar Koordinatörü Rıza Belenkaya, jüri üyesi olarak katıldığı yarışmada yemekleri değerlendirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trakya'nın Ev Yemekleri Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement