Trakya Üniversiteler Birliği ODTÜ'yü Kınadı - Son Dakika
Yerel

Trakya Üniversiteler Birliği ODTÜ'yü Kınadı

Trakya Üniversiteler Birliği, ODTÜ'de yaşanan öğrenci eylemlerini kınadı.

27.12.2012 09:22  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Üniversitesi, Edirne Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortak bir açıklama yayınlayarak, ODTÜ'de öğrencilerin eylemini kınadı.

Kırklareli Üniversitesi, Edirne Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin oluşturduğu Trakya Üniversiteler Birliği ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı.

Şiddet eylemleriyle Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesine gölge düşürüldüğünün kaydedildiğini açıklamada, "Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında sağladığı başarılar ve bu konuda gösterilen çaba ve teşvikler, Türkiye'nin her alanda gelişmesini ve yücelmesini isteyen herkes tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Türkiye'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki başarı yolculuğunda önemli ve tarihi bir dönüm noktasını temsil eden Göktürk-2'nin yörüngeye oturtulmasının milletçe yaşanılması gereken gurur ve sevince, ne yazık ki bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölge düşürülmüştür. Hür düşüncenin, bilimsel bilgi üretiminin, tartışmanın, hoşgörünün ve demokrasi kültürünün gelişip güçlendiği ve topluma örneklik teşkil ettiği yerler olması gereken üniversitelerin, bir kısım öğrencilerin taşlı, sopalı ve molotof kokteyli ile şiddet eylemlerine sahne olması; demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı vericidir." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Fikir özgürlüğü ve demokrasi yerine, üniversitelerimizde şiddet ve kargaşanın öne çıkmasını kabul edilemez buluyoruz. Kırklareli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi'nin oluşturduğu Trakya Üniversiteler Birliği olarak ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ileri gitmesi konusunda yapılan çalışmaları ve sağlanan teşvikleri takdir ve heyecanla karşılıyoruz. Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında Türkiye'nin önemli bir başarısını gösteren Göktürk uydusunun ülkemizin hizmetine sunulmasında emeği geçenleri tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız." dedi.

27.12.2012 08: 58: 33

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Üniversiteler Birliği ODTÜ'yü Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement