Trakya Üniversitesi'nde Akreditasyon Süreçleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesi'nde Akreditasyon Süreçleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Trakya Üniversitesi\'nde Akreditasyon Süreçleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Trakya Üniversitesi, kalitesini uluslararası boyutta kanıtlamayı sürdürüyor.

18.04.2019 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi, kalitesini uluslararası boyutta kanıtlamayı sürdürüyor. Sürekli gelişime önem veren üniversite, eğitimde standartların yükseltilmesi ve uluslararası kalitenin yakalanması amacıyla başlattığı akreditasyon süreçlerinde bir başarıya daha imza attı.

Uluslararası eğitim-öğretim standartlarına sahip olan, yabancı dil eğitiminde kaliteye önem vererek farklılaşmayı amaçlayan, yıllık denetimler ile kalite yönetimini sürekli geliştirmeyi hedefleyen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, yüzü aşkın ülkede eğitim-öğretim tecrübesine sahip, dünyanın önde gelen tarafsız ve bağımsız bir yetkilendirme kuruluşu olan "Pearson Assured" tarafından Akredite" edildi.

Bu kapsamda, başarının mimarı Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyeleri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmada değerli akademisyenler, akredite olmaya uzanan yolu ve başarı hikayelerini anlatarak, sürece ve hedefledikleri projelere ilişkin görüşlerini paylaştılar. "Pearson Assured" tarafından Akredite" edildiklerini bildiren Resmi Sertifikayı ve Pleksi tabelayı da Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na takdim eden Yabancı Diller Yüksekokulu idari ve akademik kadrosu, süreçte aldıkları rol ve sorumluluğu paylaşarak akreditasyon süreci ve işleyişiyle ilgili geniş kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu.

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Akreditasyon Projesi Yürütücüsü ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden sürece ilişkin yaptığı konuşmada "Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kuruluşundan, okulun müdürlük görevini yürüttüğüm 2005-2018 yılları arasındaki uzun süre zarfında kalite güvencesi, uluslararasılaşma ve akreditasyon ele aldığımız en önemli konuların başında geliyordu. Bu doğrultuda 02 Temmuz 2018 tarihinde başlattığımız akreditasyon süreci, 6 ay gibi kısa bir sürede başarıyla tamamlandı. Bu süreçte, Pearson Assured tarafından sunulan danışmanlık hizmeti kapsamında başlattığımız çalışma ve hazırlıkların ardından, 11 Aralık 2018 tarihinde Pearson Qualifications International denetçilerinden Dr. Sherif Mously, yüksekokulumuzu ziyaret ederek, gerçekleştirdiği bir günlük denetim programı çerçevesinde kurumsal kalite güvencesine (organizasyon), öğrenme eko-sisteminin kalitesine ve ölçme-değerlendirme süreçlerine ilişkin bir dizi incelemelerde bulundu. 31 Aralık 2018 tarihinde de tarafımıza ulaşan akreditasyon onayıyla, yüksekokulumuzda sunulan eğitimin uluslararası standartlarda olduğu, dünya çapında tanınırlığa sahip, uluslararası, tarafsız ve bağımsız bir kuruluş olan "Pearson Assured" tarafından tescillendi. Söz konusu sertifika ile öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olacağını ve Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'da kariyerlerine devam etmelerine olanak ve destek sağlayacağını müjdeliyoruz. Ayrıca, sertifika alan öğrenciler bu belgeyle bahsedilen bölgelerdeki okul kabulleri, iş başvuruları ve kariyerlerine devam etmeleri noktasında önemli bir avantaj elde etmiş olacak. Mezun olduktan sonra istihdam sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Amacımız, bu sertifika sayesinde öğrencilerimize uluslararası istihdamın da yolunu açmaktır. Çalışma ve süreçlerin her aşamasında bizlere büyük destek sunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Kurumumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

Akreditasyon süreci devam ederken Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlük görevini devralan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, zorlu bir görevin üstesinden gelindiğini belirterek, "Akredite olmuş bir yüksekokulda çalışmak demek, değişim ve gelişime her zaman açık olmak, devingen bir süreç içinde yenilikleri takip etmek, niceliği ve niteliği birlikte değerlendirmek ve kurum kültürünü ön planda tutabilmek anlamına gelir. Yapılan 3 yıllık planlamaya göre, Pearson Assured tarafından yıllık olarak gerçekleştirilen kalite denetim ziyaretlerine devam edilecektir. Bu bağlamda, tüm öğretim elemanlarına ilk yardım eğitimleri alma imkanı sağlanırken, önümüzdeki günlerde yangın tatbikatı ile niteliğin artırılması ve derinleştirilmesi gayesindeyiz. İlerleyen süreçte ayrıca, Yüksekokulumuz'da mesleki gelişim etkinliklerinin artırılması, idari personelin görev tanımlarının yapılarak gerekli sertifikaları edinmelerinin sağlanması, sınavların kontrol tedbirlerinin artırılması, kaliteli eğitimin niteliğinin sınıflara taşınması, öğrenci kulüpleri oluşturularak yabancı dilin ders içi ve ders dışı kullanım etkinliğinin artırılması, öğrencilerle etkileşim kurulması gibi bir dizi çalışmanın yapılması ve iyileştirme çalışmalarının sürdürülmesi planlanmaktadır." sözleriyle akreditasyonun yüksekokul için önemini ifade etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı açıklamada "Akredite olma hakkı elde eden Yabancı Diller Yüksekokulumuz, yabancı dil hazırlık eğitiminde uluslararası yetkinliğe ve güvenilirliğe sahip, uluslararası standartlarda bir eğitim sunduğunu kanıtladı. Pearson Assured Sertifikası, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun akademik ve idari yapısına ilişkin güvenilirlik ve yetkinlik konularını geliştirirken, öğrencilerimizin yabancı dil kalitesini artırmada önemli bir belge olarak dikkati çekmektedir. Yabancı dil hazırlık eğitimlerini yüksekokulumuzdan alan öğrencilerimiz için bu gelişme; çağdaş, rekabetçi, yenilikçi eğitim ve öğretimin yanı sıra akademik ve mesleki olarak birçok ilerleme ve geçerliliğin de habercisi olmakta. Eğitim ve yönetimde kalite ile standartların yükseltilmesi, yönetim olarak yakından ilgilendiğimiz ve büyük emek harcadığımız politikalar. Kalite süreçlerinde akredite olmak da çok önemli avantajlar doğuruyor. YÖK'te de benzer hedefler ve stratejiler olduğunu görüyoruz. YÖK kılavuzlarında da akreditasyonla ilgili bölümler var ve bu adayların tercihinde önemli rol oynuyor. Bayrağı, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Handan Köksal'a devrettik. Yabancı Diller Yüksekokulu, bu hedefi gerçekleştirebileceğine inandı, çok çalıştı ve emeğin karşılığı değerli tescilleri Üniversitemize kazandırdı. Trakya Üniversitesi, uluslararası tanınırlığını gün geçtikçe güçlendiriyor. Akreditasyon çalışmalarında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ve projede görev alan tüm öğretim elemanlarının hazır bulundukları ziyaret, günün anısına fotoğraf çekilmesiyle son buldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesi'nde Akreditasyon Süreçleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Hamile Karısını Bıçakla Öldüren Şüpheli Tutuklandı
    16:09 Kütahya'da Hamile Karısını Bıçakla Öldüren Şüpheli Tutuklandı

    Kütahya'da akraba ziyareti için gittikleri evde çıkan tartışma sonucu 3 aylık hamile olan karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen Enes Uşak tutuklandı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Olayın ardından ortaya çıkan bilgilere göre çiftin suç kayıtları bulunmakta ve çocukları yetiştirme yurdunda devlet korumasında bulunmaktadır.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan ve diğer güvenlik görevlileri katıldı. Törende, Çil'in naaşı Türk bayrağına sarılı olarak saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderilmek üzere toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor
    16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni eski ihtişamına kavuşturacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bursa'ya 3 yeni meydan, 9 bin metrekare yeşil alan, 12 bin 500 metrekarelik yeraltı kapalı otoparkı kazandıracaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, Bursa'ya yapılan diğer yatırımları da anlattı.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Gebze'deki öğrenci servisi kazasıyla ilgili 7 sanığın yargılanması devam ediyor
    16:05 Gebze'deki öğrenci servisi kazasıyla ilgili 7 sanığın yargılanması devam ediyor

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili olarak tutuklu 7 sanığın yargılanması devam ediyor. Duruşmada, servis denetiminden sorumlu öğretmenlerin ifadeleri alındı. Aileler ve öğrencilerin avukatları, düzenli denetim yapılmadığını savunarak, tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Sanıkların avukatları ise suçun sadece müvekkillerinde olmadığını iddia ederek, diğer sorumluların da yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti
    16:03 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında önemli dereceler elde etti. 55 kilogram Bilal Göktekin birinci, 55 kilogram Muhammed Tuncay ikinci, 52 kilogram Hilal Göktekin ikinci, 70 kilogram Nisanur Süren üçüncü, 52 kilogram Fatmanur Teker beşinci ve 70 kilogram kategorisinde mücadele eden Elif Çelik ise beşinci oldu. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi. Ayrıca, 6 Kuraş sporcusu İstanbul'da düzenlenecek olan Kuraş Dünya ve Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

  • Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    16:03 Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 'Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi. İlçede 128 sandıkta 36 bin 689 seçmen oy kullanacak ve seçim günü 90 emniyet, 40 jandarma personeli görev yapacak. Kaymakam Öztürk, Karapınarlıların özgürce oy kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.


Advertisement