Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Trakya Üniversitesi öğrencileri, Samsun'da düzenlenen Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası'nda, sambo branşında dünya üçüncüsü oldu.

29.09.2022 16:51  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi öğrencileri, Samsun'da düzenlenen Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası'nda, sambo branşında dünya üçüncüsü oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, organizasyona 50 ülkedeki 430 üniversiteden 769 sporcunun katıldığı belirtildi.

Turnuvada wushu, sambo, muaythai, güreş, boks ve karate müsabakalarının düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sambo dalında ülkemizi temsil eden milli sporcularımız, Trakya Üniversitesinden Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Demiral'ın öğrencileri Onurcan Tatlıcıoğlu erkekler 79 kiloda, Çiğdem Bora kadınlar 80 kiloda, Dilem Bağçuvan kadınlar 65 kiloda ve Burcu Aksoy kadınlar 72 kiloda bronz madalya kazanan sporcularımız oldu."

Müsabakaları takip eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun da aralarında olduğu Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Danışma Kurulu üyelerinin 30 Eylül'de sona erecek organizasyonun önemine değinerek sporculara başarılar dilediği belirtildi.

Rektör Tabakoğlu, Rektörler Kurulu toplantısına katıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Tabakoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, 1982'de kurulan Trakya Üniversitesinin 6 bini uluslararası öğrenci olmak üzere 42 bin öğrencisiyle bölgenin en eski ve köklü kurumu olduğunu belirtti.

Üniversitenin spor alanına da önem verdiğini belirten Tabakoğlu, "Sporcularımız ulusal ve uluslararası başarılar gösteriyor. Ülkemizi başarıyla temsil eden çok sayıda sporcu yetiştiriyoruz." dedi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun yürüttüğü başarılı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade eden Tabakoğlu, büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, FISU Başkanı Leonz Eder ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, Counter-Strike 2'yi piyasaya sürdü ancak hile kullanımı hala daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, yeni oyunla birlikte hilecilerle karşılaşmayacaklarını düşünüyordu ancak beklentiler karşılanmadı. Valve'ın Anti-Hile (VAC) sistemi bile hile tekniklerini tespit etmekte zorlanıyor. Oyuncuların tepkileri ise sürekli olarak artıyor.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement