Trambüsler Uzatılan Hattı Bataryayla Geçecek - Son Dakika
Güncel

Trambüsler Uzatılan Hattı Bataryayla Geçecek

Malatya'da trambüsler, uzatılan güzergaha katener hattı çekilmediği için bataryalarla ulaşım sağlayacak.

02.10.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da trambüsler, uzatılan güzergaha katener hattı çekilmediği için bataryalarla ulaşım sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, daha önce Malatya Şehit Hamit Fendoğlu Şehirlerarası Otobüs Terminaline (MAŞTİ) kadar olan trambüs hattı, Özsan Sanayi Sitesine kadar uzatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hattın uzatılmasıyla ilgili inceleme yaparak, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı'dan bilgi aldı.

Trambüs seferleriyle Malatya'da toplu taşımada kalitenin yakalandığına değinen Çakır, belediye olarak ulaşıma önemli yatırımlar yaparak ciddi bir seviyeyi yakaladıklarını bildirdi.

Çakır, seferlerle ilgili şunları kaydetti:

"Trambüs Türkiye'de ilk uygulanan bir projeydi. Son derece konforlu, güvenli bir ortamda hemşerilerimizin ulaşımını sağlıyoruz. Öncelikle MAŞTİ ile Üniversite arasında çalışan trambüslerimizin seferleri ÖZSAN'a kadar uzatıldı. Burada araçların üzerindeki batarya ile bölgenin ulaşımını sağlıyoruz. Trambüsle günlük ortalama 30 bin civarında yolcu taşıyoruz. Trambüslerimiz günlük 140 sefer yapıyor."

Pembe trambüsleri de ulaşıma dahil ettiklerini anımsatan Çakır, "ÖZSAN Sanayi Sitesi Kavşağına trambüs 12, üniversite bölgesinde yoğun saatlerde ise 6 dakikada bir geliyor. Yerinde gördük inceledik. Trambüsün daha çok tercih edildiğini görüyoruz. İnşallah trambüs sayımız her geçen yıl artarak şehrimizin farklı noktalarında da devreye girer. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesindeki yolcu yoğunluğunu rahatlatmak adına Temelli bölgesinde otobüs seferleri var. Burada da ciddi bir talep var, 7 bin civarında yolcu taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trambüsler Uzatılan Hattı Bataryayla Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement