Transist Konferansı, Yeni Nesil Mobil Ulaşım Çözümleri Oldu - Son Dakika
Güncel

Transist Konferansı, Yeni Nesil Mobil Ulaşım Çözümleri Oldu

Transist Konferansı, Yeni Nesil Mobil Ulaşım Çözümleri Oldu

2-4 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Transist Konferansı, ulaştırma sektöründeki en son çözüm ve ürünler sergilendi.

07.11.2017 15:18  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Toplu Taşımada 4I: Innovation (Yenilik), Integration ( Entegrasyon), Information (Bilgi Sistemleri) ve Intelligence (İş Zekası) konseptiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, sektör temsilcileri, akademisyenler ve kamu yetkililerinin katılımıyla ulaştırma alanındaki yeni teknoloji ve stratejiler masaya yatırıldı.

Açılış konuşmalarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı etkinlikte, Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeng Jianguo, "Ulaşımda Entegre Planlamanın Anahtarı: İş Zekası Çözümleri" başlıklı panelde söz aldı.

"ULAŞTIRMA ALANINDA DURMAKSIZIN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Geçtiğimiz 30 yıl içinde dünya nüfusunun ikiye katladığı ve şehirleşme oranının karşı konulamaz bir şekilde artığına dikkat çeken Jianguo, şehirleşme oranıyla metropollerde artan nüfusun ulaşım, altyapı gibi birçok sorunu da beraberinde getirdiğini vurguladı. Huawei olarak bu problemlerin çözümü için hiç durmadan çalıştıklarını belirten Jianguo, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Huawei olarak akıllı ulaştırma çözümlerimiz günlük hayatımızın her noktasına dokunuyor. Bunların başında gelen projelerimiz, İstanbul metrosunun sürücüsüz metro olarak planladığı projeler. Sürücüsüz metro sistemi ise mobil trenlerle iletişim kurabilen güvenilir bir altyapıyı gerektiriyor. İleri teknoloji metro sistemleri sağlayıcılarından biri olarak sunduğumuz IP/ MPLS ve Train to Ground WiFi şebekesiyle tüm trenleri, istasyonları, alt sistemleri ve komuta merkezini birbirine bağlıyoruz."

Akıllı Otobüs Yönetimi sayesindeki gerçek zamanlı bilgi akışı ile hangi otobüsün hangi saatte hangi durakta olacağının izlenmesinin mümkün olduğunu belirten Jianguo, vatandaşların günlük hayatlarını bu çözümler sayesinde anlık olarak planlayabildiklerini belirtti. Huawei'nin akıllı ulaşım çözümleri, sokak kameraları, GPS verileri, belediye sistemlerinden elde ettiği verileri meteorolojik, doğal ve yapay birçok veri ile toplayarak öngörülerle trafiği daha akıcı ve akıllı hale getirebildiğini belirten Jianguo, ulaşım çözümleri konusunda durmaksızın çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Transist Konferansı, Yeni Nesil Mobil Ulaşım Çözümleri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement