'Traşsız köy çocukları kalmasın' - Son Dakika
Güncel

'Traşsız köy çocukları kalmasın'

\'Traşsız köy çocukları kalmasın\'

Bitlis'in Hizan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı ile bir berber, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'traşsız köy çocukları kalmasın' sloganıyla köy köy gezerek çocukları traş ediyorlar.

14.12.2019 13:02  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı ile bir berber, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'traşsız köy çocukları kalmasın' sloganıyla köy köy gezerek çocukları traş ediyorlar.

Hizan ilçesinde berber dükkanı olan Maşallah İnan ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cengiz Aslan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında traşsız köy çocukları kalmasın sloganıyla başlattıkları çalışmayla köy köy gezerek çocuklarını traş ediyorlar. Proje hakkında İHA muhabirine açıklama yapan muhtar Cengiz Aslan, uzun yıllar ücretli öğretmenlik yapıp dershanelerde çalıştığını, şu anda ise kendi mahallesinde muhtar olarak görev yaptığını söyledi. Çocukların kalplerine dokunmak, onları mutlu etmek kendi vazifeleri olduğunu ifade eden Aslan, "Bundan dolayı Maşallah hocamızla beraber otururken kendisi bir fikir ortaya attı. 'Köydeki çocukları traş edelim, onları mutlu edelim' diye bu durumu Kaymakam beye söyleyebilir misin dedi. Konuyla ilgili tamamen gönüllü olduğunu söyledi. Konuyla ilgili iseniz kesinlikle bende varım yardımcı olurum dedim. Elimizden ne gelirse yaparım dedikten sonra kaymakam beye söyledim. Sağolsun kaymakamımız Mustafa Köleoğlu durumu memnuniyetle karşıladı. Böyle bir projeye destekçi olacağını söyledi. Sağolsun desteklerini de esirgemedi. Bizde şu anda köydeki çocukları traş ediyoruz. Saçlarını keserken kalplerine dokunmaya çalışıyoruz, onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız tamamen ücretsizdir ve köylere bazen kendi imkanlarımızla ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Daha önce de değişik projelerinin olduğunu söyleyen Aslan, "Örneğin bundan 5 ay önce mahallede 'kitap okuma, kitap sokakta, kitap her yerde' adı altında bir proje başlatmıştık. İlgi ve katılım bayağı güzel olmuştu. Yine kendi çabamızla tamamen kendi isteğimizle böyle bir durumu başlattık. Nihayetinde çok güzel geçti verimli oldu. Şimdi ise aynı şekilde yine çocukların kalplerine dokunup kültürümüzde iyiliğin olduğunu onlara benimsetip yarın öbür gün onlarında bize aynı şekilde davranmalarını umarak böyle birşey yapıyoruz. Umarım diğer berber arkadaşlarımızda Maşallah hocamız gibi bize destek verirler. Her hafta sonu pazar günleri birkaç köye gidiyoruz oradaki saçı uzamış çocukların saçlarını yapıyoruz. Onları mutlu ediyoruz. Bazen hediyelerle gidiyoruz, onlarla oyunlar oynuyoruz. Nihayetinde çocukları mutlu etmeye çalışıyoruz. Destek vermek isteyen arkadaşlarımız var ise biz onları da bekliyoruz. O çocukların mutluluğunu görmelerini istiyoruz. Umarım yarının geleceği olan çocuklarımız ve yarının yaşlıları olan bizler bu gün onları nasıl mutlu ettiysek biliyorum ki aynı şekilde onlarda yarın bizi mutlu edecekler" dedi.

Berber Maşallah İnan ise, "Özellikle buradan ilçe Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Mahalle muhtarımız Cengiz Aslan'la beraber İnşallah bu projeyi daha fazla bir şekilde geliştirmeye çalışacağız. İnsanları duyarlı bir şekilde bütün arkadaşlarımızı ve bu mesleği bilen bütün arkadaşlarımızı da bekliyoruz. Bu çocukları mutlu etmek bizim mutluluğumuzdur. İnşallah bu şekilde devam etmiş oluruz. 9 yıla yakın ücretli öğretmenlik yaptım, çocukların kalplerine duygularına dokunmak bizim için bir sevinç kaynağıdır. İnşallah daha da güzel şeyler olacağını düşünüyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Traşsız köy çocukları kalmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. Minibüs, Kırıkhan-Reyhanlı yolunun Gölbaşı mevkisinde şarampole devrildi. Olayın ardından kaza yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 9 tarım işçisi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi
    13:19 İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında meydana gelen hasar, dron ile görüntülendi. Yangın sonucunda marketteki ürünler tamamen yanarken, çatı çöktü.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.


Advertisement