Tredaş, Türkiye'nin Kurulu Gücü En Yüksek Lisanssız Öztüketim Rüzgar Santralini İnceledi - Son Dakika
Yerel

Tredaş, Türkiye'nin Kurulu Gücü En Yüksek Lisanssız Öztüketim Rüzgar Santralini İnceledi

Tredaş, Türkiye\'nin Kurulu Gücü En Yüksek Lisanssız Öztüketim Rüzgar Santralini İnceledi

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yetkilileri, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Garanti İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait Türkiye’nin kurulu gücü en yüksek lisanssız öztüketim rüzgar santralini inceledi.

17.09.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yetkilileri, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Garanti İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait Türkiye'nin kurulu gücü en yüksek lisanssız öztüketim rüzgar santralini inceledi.

İnceleme heyetine, TREDAŞ Müşteriler Müdürü Serap Duran, TREDAŞ Çorlu İşletme Bakım Başmühendisi Bülent Bakırcıoğlu, TREDAŞ Müşteriler Başmühendisi Deniz Özdemir ve Müşteriler Mühendisi Tahir Saraç katıldı.

Santral yetkililerinin, tesisin tanıtımını yaparak, santralin işleyişi hakkında bilgi verilmesinin ardından teknik inceleme sona erdi.

Mars Enerji A.Ş.'nin yürüttüğü lisanssız elektrik üretim projesi olan Garanti İplik RES'in, birçok bakımdan Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi. Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın içinde yapımı devam eden tesisin TREDAŞ'a yaptığı 2350 KW kurulu gücündeki başvurunun, dağıtım bölgesinde ve Türkiye'de yapılmış ve çağrı mektubu verilmiş ilk lisanssız öztüketim kapsamındaki başvuru olma özelliğine sahip olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada, "Üretilen enerjinin dağıtım şebekesine verilmeden sadece Garanti İplik tesisinde tüketilmesi anlamına gelen öztekim başvuruları, bu özelliğiyle lisanssız üretim yönetmeliğinde belirtilen 1 MW sınırının kapsamı dışında kalmaktadır. Tesisin üretim gücünün tamamını gerçekleştirecek olan 98 metre kule yüksekliğine ve 92 metre rotor kanat çapına sahip olacak olan türbin, bu özelliğiyle de lisanssız üretim anlamında Türkiye genelinde kurulan en büyük türbinlerden bir tanesidir. Kurulumu devam eden tesis, bölgemizde ve ülke genelinde aynı türde birçok başvuruya da örnek teşkil etmiş olup, bu konudaki süreçlerin işletilmesi anlamında sektörde ilk ve yol gösterici özelliğe sahiptir" denildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tredaş, Türkiye'nin Kurulu Gücü En Yüksek Lisanssız Öztüketim Rüzgar Santralini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement