Tren Garının Arifiye İlçesine Taşınması Kararı - Son Dakika
Yerel

Tren Garının Arifiye İlçesine Taşınması Kararı

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Adapazarı Tren Garı'nın Arifiye ilçesine taşınması kararının yanlış olduğunu savundu.

12.01.2012 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Adapazarı Tren Garı'nın Arifiye ilçesine taşınması kararının yanlış olduğunu savundu.

Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, Adapazarı Ekspresi'nin Arifiye ilçesine ötelenmesi ve hafif raylı sistem projesini yakından takip ettiklerini belirterek, demiryolu taşımacılığının ülkelerin ve şehirlerin gelişmişliğini gösteren en önemli yolcu ve yük taşıma sistemleri olduğunu belirtti.

Haydarpaşa-Adapazarı istasyonları arasında hizmet veren treni binlerce öğrenci, öğretim görevlisi, işçi, esnaf ve daha birçok orta gelirli vatandaşın kullandığına dikkati çeken Yaman, şunları ifade etti:

"Bu tren sayesinde bindikleri istasyondan Adapazarı şehir merkezine tek vasıtayla ulaşmaktadır. Açıklanan projeyle yolcu taşımacılığının terminalden yapıldığını düşünürsek, şehirler arası yolcular aracı bir vasıta ile terminale gidecekler ve daha sonra tren bekleyerek Haydarpaşa istikametine bineceklerdir. Bu durum ise ekonomik kayıpla birlikte, kaliteli ve süratli yolcu taşımacılığını ortadan kaldıracaktır. Günde sadece Adapazarı gişelerinden 3-4 bin adet bilet satıldığını düşündüğünüzde, ayda 100 binin üzerinde yolcu sirkülasyonun hafif raylı sistem ile yapılacağını düşündüğümüzde 1, 2. ve 3. geçitlerde daha büyük bir trafik problemi yaşanacaktır. Günde 4 tren seferinin trafiğin yoğun olduğu saatlerde problem yarattığını düşünürsek, hafif raylı sistemle 5-10 dakikada kalkacak trenlerle yol daha fazla kesilecek ve trafik daha fazla problem haline gelecektir. 3 adet geçitte akşam saatlerinde yaşanan trafik probleminin çözüm noktası olarak üst veya alt geçit yapmak yerine, treni kaldırmanın yanlışlığını ifade etmek istiyoruz."

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tren Garının Arifiye İlçesine Taşınması Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement