Triatlon Dünya Kupası Alanya Etabı'nın Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Triatlon Dünya Kupası Alanya Etabı'nın Sözleşmesi İmzalandı

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), 15 Mart'ta Avustralya'da başlayarak, 1 Kasım'da Güney Kore'de sona erecek 9 ayaklı Triatlon Dünya Kupası'nın 7'nci ayağını 28 Eylül'de Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenleyecek.

29.01.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), 15 Mart'ta Avustralya'da başlayarak, 1 Kasım'da Güney Kore'de sona erecek 9 ayaklı Triatlon Dünya Kupası'nın 7'nci ayağını 28 Eylül'de Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenleyecek. Triatlon Dünya Kupası'nın Alanya etabının sözleşmesiyle ilgili toplantı Alanya Belediyesi'nde yapıldı. Toplantıya Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK) Başkanı Mehmet Zafer Peker, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı, Triatlon Milli Takımı Baş Antrenörü Mert Onaran ile milli takım sporcuları katıldı. FRANKFUT'TA ALANYA KONUŞULDU

Sözleşmenin imzalanmasının ardından konuşan Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş, Alanya'nın federasyon için önemli olduğunu söyledi. 24 yıldır Alanya'da yarışma düzenlediklerini belirten Güneş, 2013 yılında Avrupa şampiyonasını burada yaptık. 2 hafta önce Frankfurt'ta Avrupa'nın triatlon federasyonları başkanlarının katıldığı toplantıda hep Alanya konuşuldu dedi.

'OLİMPİYAT SÜRECİNE GİRDİK'

Geçen yılki yarışmanın başarılı geçtiğini ve daha sonra dünya kupası için müracaat ettiklerini dile getiren Güneş, Londra'daki toplantıda Triatlon Dünya Kupası'nın etaplarından birinin bize verildiği açıklandı. Orada sunum bile yapmadık. Çünkü yapabileceğimizden eminlerdi. İnşallah bunun sonu dünya şampiyonasına kadar gider. Milli takım olarak 2016'da düzenlenecek Rio Olimpiyatları'na hazırlanmak için önemli bir sürece girdik. Bu yıldan itibaren olimpiyatlara puan verecek yarışmalar var. Avrupa şampiyonasında sıralamaya girdik. Artık daha iyi yerlere gelmek istiyoruz diye konuştu. ORGANİZASYON SIKINTISI OLMAZ

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Uluslararası Alanya Triatlonu'nun 24'üncüsünü bu yıl Dünya Kupası etabı olarak yapma şansını yakaladıklarını ifade etti. Sipahioğlu şunları kaydetti Alanya'nın triatlonda ne kadar çok mesafe aldığını, ITU'nun Dünya Kupası'nı Alanya'ya vermesi gösteriyor. Organizasyon konusunda Alanya Belediyesi'nin sıkıntısı olmaz. '2 gün sonra yarışma var' dediklerinde hemen organize olabilecek yapıya sahibiz.

ALMANYA'DAN TRANSFER

Toplantı sonunda ise Alanya Belediyespor Triatlon Takımı'nın Almanya'nın SC Hannover takımından transfer ettiği 20 yaşındaki Alman sporcu Jonas Schomburg ile sözleşme imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Triatlon Dünya Kupası Alanya Etabı'nın Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement