Tripolis Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı - Son Dakika
Yerel

Tripolis Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı

Tripolis Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı Başkan Zolan: "Buldan'ımızın güzelliğine güzellik katacağız" Tripolis Antik Kenti Koruma Amaçlı İmar Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı.

22.10.2020 10:46  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tripolis Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı

Başkan Zolan: " Buldan'ımızın güzelliğine güzellik katacağız"

DENİZLİ - Tripolis Antik Kenti Koruma Amaçlı İmar Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı. Denizli'yi turizm kenti yapmak adına güçlü bir adım daha attıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Buldanımızın güzelliğine güzellik katarak, tarihimize sahip çıkacağız" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan Tripolis Antik Kenti,1/5000 ve 1/1000'lik koruma amaçlı imar planı konusu görüşüldü. Buldan ilçesinin Yenicekent Mahallesi'nde yer alan Tripolis'in insan elinin değmediği bir antik kent olarak bugüne dek ulaştığını belirten Başkan Osman Zolan, "Tripolis'te Kültür ve Turizm Bakanlığımızın belirlemiş olduğu çerçevede, Pamukkale Üniversitemizin kazı heyeti, Valiliğimizin koordinesi ve bizlerin de desteğiyle bir kazı çalışması yapılıyor. Buldanımız tekstiliyle, tarımıyla ve birçok güzellikleriyle değerli bir ilçemiz. Bu tarihi antik kenti ile de değeri kat kat artıyor" diye konuştu.

"Güçlü bir adım daha atacağız"

Koruma amaçlı imar planı hazırlama sürecinde Ankara'da birçok önemli görüşme yaptıklarını kaydeden Başkan Zolan, "Bu planı yapmak için gerçekten İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız çok emek verdi. Bizler de Ankara'da bakanlarımızla bu konuda izinler alma konusunda taleplerimizi ilettik. Sağ olsun bakanlıklarımızla gerekli yazışmalar oldu ve koruma amaçlı imar planını yapıyoruz. İnşallah hem Tripolis'in güzelliğini koruyup hem de Buldanımızın güzelliğine güzellik katarak, tarihimize sahip çıkacağız. Denizlimizi turizm kenti yapma adına güçlü bir adım daha atacağız. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Tripolis Antik Kenti Koruma Amaçlı İmar Planı kabul edildi.

Tripolis Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tripolis Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement