Troya Açık Su Yüzme Yarışı" - Son Dakika
Spor

Troya Açık Su Yüzme Yarışı"

"2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında, Kale Seramik ana sponsorluğunda bu yıl ilki düzenlenen "Troya Açık Su Yüzme Yarışı" 5,8 kilometrelik parkurda yapıldı.

29.07.2018 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında, Kale Seramik ana sponsorluğunda bu yıl ilki düzenlenen "Troya Açık Su Yüzme Yarışı" 5,8 kilometrelik parkurda yapıldı.

Troya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girişinin 20'nci yılında 2018'in "Troya Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında düzenlenen, yaklaşık bin profesyonel yüzücünün katıldığı etkinlik Barbaros Halk Plajı ile Kepez Halk Plajı arasında gerçekleştirildi.

Kale Seramik ana sponsorluğunda Türk Spor Vakfı (TSV), Çanakkale Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kepez Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen yarış öncesi sporcular son hazırlıkları yapıp kayıt işlemlerini tamamladı.

Ardından Barbaros Mahallesindeki Yeni Kordon mevkisinde bulunan halk plajından yarışın startı verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin bir marka kent olduğunu hatırlattı.

Kentin her köşesinin ayrı bir özelliğe sahip olduğunu dile getiren Turan, "Kentin her köşesi, her ilçesi farklı bir değer. Denizin sahilin en güzel yansıması bu bölgede. Ben tüm Türkiye'deki yüzücülerimizin denizle ilgisi olan sporcularımızın mutlaka Çanakkale'ye davet etmek istiyorum. Bugün Çanakkale için özel bir gün Troya 2018 yılı kapsamında bine yakın yüzme sporcumuz hep beraber boğaz da yarışa başladılar. Bu seferki yüzüşün ayrı bir kıymeti var. Troya 2018 yılı vurgusuyla beraber bu yüzüşü yapıyoruz. Bir anlamda Çanakkale'den Troya'ya yüzüyoruz. Tarihin iki farklı adımını gündeme getiriyoruz. Hem şehitliğin olduğu mekandan Troya'nın olduğu mekana doğru yüzüyoruz. O yüzden çok önemli bir etkinlik olduğu kanaatindeyim." diye konuştu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da Troya Yılı'nda Çanakkale'de sporda ve sanatta uluslararası alanda çok sayıda etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Bunun en önemlileri arasında açık su yüzme yarışlarının olduğunu ifade eden Tavlı, "Yüzme yarışı Kale Grubu ve Türk Spor Vakfı'nın iş birliğinde yapılmakta. Bine yakın sporcu bu yarışmaya katıldı. Çanakkale merkezden Troia'ya doğru yüzecekler. Kendilerine başarılar diliyorum 2018'de Troia'ya ve Çanakkale'ye, Anadolu'nun bu kadim değeri bu topraklara herkesi davet ediyorum." dedi.

Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan ise Troya Yılı'nın kent için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Pek çok uluslararası etkinlik gerçekleşiyor. Bunlardan bir tanesini bugün görüyoruz. Troya aslında Çanakkale'de doğu ve batıyı birleştiren bir noktada. Sporda, kültürde biz bu tür projelerle Troya'yı Çanakkale'yi bu tür projelerle doğu ve batının merkezi haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bana göre Troya yılı şimdi başlıyor Troya müzesinin açılışı başka bir ivme kazandıracak. Herkesi Troya'ya Çanakkale'ye Troya müzesine davet ediyoruz."

Yarışmacılar 5.8 kilometrelik parkuru tamamlayıp Kepez Halk Plajındaki finiş noktasına ulaştı.

Yarışmada erkekler kategorisinde Doğukan Ulaç birinci, Hasan Emre Musluoğlu ikinci, Deniz Akış üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise birinciliği Nilay Erkal, ikinciliği Ada Sude Korkmaz, üçüncülüğü de Ruth Hatton elde etti.

Burada düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ute Hascher-Brückner tarafından verildi.

ÇanakkaleTroya Açık Su Yüzme YarışıTroya Yılı

Muhabir Burak Akay

Copyright Redaktör Tarkan Demir

Troya Açık Su Yüzme Yarışı"
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Troya Açık Su Yüzme Yarışı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement