TRT Ev Sineması Projesi'nden 'Saruhan' Filmi, Perşembe Akşamı TRT1'de! - Son Dakika
Güncel

TRT Ev Sineması Projesi'nden 'Saruhan' Filmi, Perşembe Akşamı TRT1'de!

17. Yüzyılda gerçekleşen bir cinayetin araştırılması ve buna bağlı yaşanan olayları konu alan "Saruhan" Filmi 31 Ağustos 2017 Perşembe akşamı 20.00'de TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

30.08.2017 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başrollerini İlker Kızmaz, Ahmet Mümtaz Taylan, Yurdaer Okur, Sinan Tuzcu, Hakan Kurtaş, Sümeyra Koç ve Oya Akar'ın paylaştığı 'Saruhan' filmi, 31 Ağustos 2017 Perşembe akşamı 20.00'da TRT 1 ekranlarında yer alacak.

Tarihi polisiye türündeki filmin konusu kısaca şöyle: "17. yüzyılın başlarıdır. Gelecekte padişah olacağı kesinleşmek üzere olan Şehzade, Saruhan sancağına doğru yola çıktığı sırada, Saruhan'da bir cinayet işlenir. Saruhan'ın önemli kişilerinden Salih Ağa'nın oğlu Yusuf bir handa öldürülür. Saruhan Kadısı, bu cinayeti çözmek için İstanbul'dan tanıdığı Defterdar katibi Selim'i görevlendirir. İstanbul'da Yeniçeri Ağası Bekir'in idam edilmesine sebep olan Selim'in bu göreve atanması Yeniçeri Ağası Arif'i hiç memnun etmez ama engellemeye de gücü yetmez. Diğer taraftan şehzade ve onunla gelen Deli İzzet Paşa, Saruhan'a gelmeden cinayeti çözmek zorundadırlar."

Adana'da yaşayan grafiker ve web tasarımcısı Ramazan Ekmekçi'nin senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini, Emre Konuk üstlendi. Film ayrıca, 35. İstanbul Film Festivali'nde "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü"ne layık görüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TRT Ev Sineması Projesi'nden 'Saruhan' Filmi, Perşembe Akşamı TRT1'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement