TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren - Son Dakika
Güncel

TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "15 Temmuz'daki kriz yönetimi, milletin kriz yönetimidir.

03.11.2016 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, " 15 Temmuz'daki kriz yönetimi, milletin kriz yönetimidir. Millet sokaklara indi. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklardaki sayı çok daha fazla arttı. 15 Temmuz'un kahramanı millettir. Oradaki iletişimi de krizi çözmeyi de millet başarmıştır." dedi.

Eren, TRT World ve THY desteğiyle İstanbul Üniversitesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda "Krizler ve Şanslar: Ülke, Şirket ve Kişisel İtibar" temasıyla başlayan "Davos İletişim Forumu"na katıldı.

Eren, forumun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kriz yönetimi konusunda değerlendirmelerde bulunan Eren, "Türkiye bulunduğu coğrafyada birçok krizle karşı karşıya kaldı. Özellikle doğudaki insani ve politik krizler, batıdaki ekonomik krizler içerisinde bu coğrafyada, bu iki krizin içerisinde güven ve refah içerisinde bir ülke oldu. Bunu sürdürmeye de devam ediyor. Son 14 yılda bu alandaki başarısı ortada. Bu krizler esnasında bu krizlerin aynı zamanda da yöneticisi oldu. Bu krizleri çözmede büyük rol oynadı. Bu krizleri çözmede bulunduğu girişimlerle de bunları fırsata dönüştürdü." diye konuştu.

"Krizi millet çözmüştür"

Eren, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'deki kriz yönetimine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'daki kriz yönetimi, milletin kriz yönetimidir. Millet sokaklara indi. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklardaki sayı çok daha fazla arttı. 15 Temmuz'un kahramanı millettir. Oradaki iletişimi de krizi çözmeyi de millet başarmıştır. Bize son 14 yılda millete devlete sahip çıkmayı öğreten Cumhurbaşkanımız olmuştur. 'Türkiye, monşerlerin ve faiz lobisinin değil milletindir.' dedi. Herkes de devleti ve milleti sahiplendi."

"TRT World, darbe girişimini dünyaya duyurdu"

TRT World'ün darbe girişimi esnasındaki kriz yönetimini hatırlatan Eren, TRT World'ün darbe girişiminin ilk saatlerinde darbecilerin hedefi olduğunu söyledi.

Eren, TRT World'ün doğrudan susturulmak istendiğine dikkati çekerek, "TRT World diğer kanalların aksine Londra'daki stüdyoyu ayağa kaldırdı. Londra'daki stüdyodan yayın yapmaya başladık ve dünyaya duyurmaya başladık. TRT World'ün dijitali hiç kesilmedi. Online yayın yaptık. Türkiye'de olan biteni, hain darbe kalkışmasını ve milletin buna nasıl karşı koyduğunu dünyaya göstermiş olduk." dedi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement