TRT, Londra Olimpiyatlarını Layikıyla Sundu - Son Dakika
Güncel

TRT, Londra Olimpiyatlarını Layikıyla Sundu

TRT, Londra Olimpiyatlarını Layikıyla Sundu

TRT Genel Müdürlüğü, Olimpiyat yayınlarına ilişkin, TRT'nin geleneksel olarak yayıncısı olduğu bu dev organizasyonu uygun bir şekilde izleyicilerine aktardığını bildirdi.

16.08.2012 11:06  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT Genel Müdürlüğü, Londra Olimpiyat yayınlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, TRT'nin geleneksel olarak yayıncısı olduğu bu dev organizasyonu kalitesine ve ciddiyetine uygun bir şekilde izleyicilerine aktardığını bildirdi.

TRT Genel Müdürlüğü'nden Londra Olimpiyat yayınlarına ilişkin yapılan açıklamada, dünyanın en büyük spor organizasyonunu Türkiye'ye soluksuz izletmek için TRT'nin seferber olduğu kaydedildi. Londra 2012 Olimpiyat oyunlarında 32 branştaki müsabakaların ağırlıklı olarak TRT3 Spor ve TRT HD kanallarından canlı yayınlarla ekrana taşındığı belirtilerek, açılış ve kapanış törenlerinin TRT-1'de yayınlanıp, bu kanalda günlük özetlerin de izleyicilere aktarıldığı ifade edildi.

TRT 3 Spor ve TRT HD kanallarından sabah saatlerinden itibaren başlayan canlı Olimpiyat yayınlarının müsabakalar süresince gün boyunca devam ettiği ve bu yayınlarda önceliğin Türk sporcularının müsabakalarına verildiği bildirildi. Bu çerçevede, Olimpiyat Komitesi tarafından prodüksiyonu yapılan her branştaki Türk sporcularının müsabakalarının canlı olarak eksiksiz yayınlandığı kaydedildi. TRT3 Spor ve TRT HD'deki canlı yayınların bazı günler 16 saate ulaştığı belirtilerek, günün kalan saatlerinde ise bant yayınlarının gerçekleştirildiği ve böylece TRT3 Spor'un olimpiyat yayınının günde 23 saate ulaştığı vurgulandı. Ayrıca TRT Haber ve TRT Türk kanallarında, Londra stüdyolarından gün içinde 15'e yakın haber bağlantısı yapıldığı da bildirildi.

TRT'NİN OLİMPİYAT YAYINCILIĞINDAKİ YENİLİKLERİ

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TRT, Londra 2012'de birçok ilke imza attı. Daha önce olimpiyatlar sadece bir kanaldan ekranlara geliyordu. O an ekrana gelen branşa ilgisi olan da olmayan da aynı yayını izlemeye mecbur kalıyordu. Ama Londra 2012'de TRT seçenekleri çoğalttı. Sporseverler gerek trtspor.com.tr'den gerekse de tivibu'dan 6 ayrı kanaldan istediği branştaki mücadeleyi izleme imkanı buldu.

Ayrıca TRT HD canlı yayınların bitiminden itibaren her gece 02: 00'de günün önemli karşılaşmalarından birini banttan üç boyutlu olarak yayınladı.

Ev sinema sistemine sahip olan izleyicilerimiz HD görüntü kalitesi ve 5,1 ses sisteminin verdiği çevresel ses ile tribün heyecanını koltuklarında yaşadı. Müsabakaların 3D yayınları TRT'nin yaptığı anlaşmalar çerçevesinde ayrıca Türksat ve D-Smart platformlarından da yayınlandı."

İZLEYİCİLER TRT'YE KİLİTLENDİ

TRT'nin kaliteli yayıncılığının, seyirciden hak ettiği karşılığı bulduğu belirtilen açıklamada, 3 Ağustos Cuma günü TRT3 Spor'un, Türk televizyonculuğunda bir ilke imza attığı ifade edildi. TRT'nin Spor kanalının, Eksen Analiz Raporları'na göre tüm televizyon kanalları içinde AB grubuna 45 başlığı, Tüm Kişiler grubuna da 14 başlığı soktuğu kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu başarı şunu gösterdi; birincisi, TRT'nin yıllardır spor yayıncılığı konusunda gösterdiği performansı yükselterek devam ettiriyor olması. İkincisi ise kimi zaman dile getirilen, 'Futbol her şeydir, diğer branşlar izlenmez' tezinin yanlışlığı. Reyting listelerine bakıldığında, gülle atma, disk atma gibi, sözde 'bize uzak' branşların bile soluksuz izlendiği ortaya çıktı. Ayrıca, pingpong, kano, atıcılık, kürek çekme gibi branşlarda iddialı reytinglere ulaşıldı. Bu durum izleyicilerin, kaliteli yayıncılık yapıldığında hangi branş olursa olsun takip ettiğini ortaya koydu."

TRT Spor Kanalı'nın Londra Olimpiyatları'nın yayını nedeniyle izlenme oranlarının yaklaşık yüzde 400 artış gösterdiği belirtilerek, 17 Temmuz 2012-23 Temmuz 2012 haftasında ortalama izlenme oranının 0,16 iken, 31Temmuz 2012-06 Temmuz 2012 haftasında ortalama izlenme oranının 0,63 olarak gerçekleştiği açıklandı.

OLİMPİYATTA EN FAZLA İZLENENLER

Açıklamada, en çok tercih edilen branşların AB grubunda atletizm, basketbol ve voleybol olduğu kaydedilirken, ayrıca açılış törenin de 4. sırada yer aldığı belirtildi. Atletizmin en gözde dalı olan ve Usain Bolt'un yer aldığı 'Erkekler 100 Metre Finali'nin en çok izlenenler listesinin zirvesinde yer aldığı bildirildi. Bayanlar atletizmde altın ve gümüş madalya kazanılan 'Kadınlar 1500 Metre Finali' röportajlarının yer aldığı 10 Ağustos 2012 tarihli 'Olimpiyat Artı' programının ise 6. sırada yer aldığı vurgulandı.

Tüm Kişiler kategorisinde ise en çok izlenen yarışmanın AB grubunda olduğu gibi 'Erkekler 100 Metre Finali'nin olduğu ifade edilirken, altın ve gümüş madalya kazanılan 'Kadınlar 1500 Metre Finali'nin 3. sırada yer aldığı açıklandı.

SOSYAL MEDYADA OLİMPİYATLAR

2012 Londra Olimpiyatı'nın sosyal medyada da ilgiyle izlendiği belirtilerek, TRT Spor'un facebook üzerindeki, hayran sayısının 83 binden 106 bine, konuşma sayısının ise 6 bin 200'den 38 bin 345'e yükseldiği kaydedildi. Facebook ve twitter'da anlık olarak gündemlerin paylaşıldığı belirtilerek, "Yani kırılan olimpiyat rekorları,

sporcularımızın sonuçları, başarıları en geç 1 dakika sonra görselleri ile beraber Facebook ve Twitter'dan takipçilerle paylaşıldı ve yorumları alındı. Önemli müsabakalardan önce gündemin nabzının tutan paylaşımlar yapıldı, anketler düzenlendi" denildi.

Olimpiyatlardaki izleyici oranın artışının yüzde 45 olduğu kaydedilerek, www.trtspor.com.tr\londra2012 linkindeki olimpiyat'a özel sitenin trafiği 825 bin 402 tekil kişinin olimpiyat sitesini ziyaret ettiği ve olimpiyattaki tüm gelişmelerin buradan takip edildiği belirtildi.

TRT EKİBİ LONDRA'DA KAÇ KİŞİYLE ÇALIŞTI?

TRT'nin

yayınlarının Londra ayağının 55 kişilik personeliyle gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, "Londra'daki diğer yabancı kanallar ise bu sayının çok daha üzerinde personel ile Londra'daki olimpiyat yayınlarını gerçekleştirdi.

Örneğin Çin'in CCTV televizyonu 550, İspanyol TVE 115, ortak yayın yapan Alman ARD ve ZDF kanalları 480, Amerikan NBC televizyonu ise yaklaşık bin kişi ile olimpiyatları izledi" denildi.

Bu yaz bütün dünyanın iki büyük spor organizasyonuna kilitlendiği vurgulanan açıklamada, önce Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından Londra Olimpiyatları'nın izlendiği belirtilerek, TRT'nin geleneksel olarak yayıncısı olduğu bu iki dev organizasyonu kalitesine ve ciddiyetine uygun bir şekilde izleyicilerine aktardığı kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TRT, Londra Olimpiyatlarını Layikıyla Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement