"TRT'nin Arşivi Bedelsiz Olarak Türk Telekom'a Verildi" İddiası - Son Dakika
Güncel

"TRT'nin Arşivi Bedelsiz Olarak Türk Telekom'a Verildi" İddiası

TRT'nin Arşivinin, İmzalanan Sözleşme ile, Iptv'de Kullanılmak Üzere Türk Telekom'a Bedelsiz Olarak Verildiği İddia Edilirken, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce İddiaları Soru Önergesiyle Meclis Gündemine Taşıdı.

25.06.2008 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT'nin arşivinin, imzalanan sözleşme ile, IPTV'de kullanılmak üzere Türk Telekom'a bedelsiz olarak verildiği iddia edilirken, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce iddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. İnce, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, "TRT arşivinin IPTV için Telekom'un kullanımına açıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? TRT arşivinin Telekom adlı şirket tarafından kullanılmasına ilişkin TRT ile Telekom arasında bir sözleşme imzalanmış mıdır? Bu sözleşme tarihi ve şartları nedir?" diye sordu. Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, İnce'nin daha önce verdiği bir soru önergesine yanıtı ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Genel Müdür Yardımcılığını vekaleten yürüten Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Koyuncu'nun, Türk Telekom'un davetlisi olarak 12- 14 Mart'ta Londra'da yapılan IPTV World Forum toplantısına katıldıklarını ortaya koydu. Bakan Aydın, Şahin ve Koyuncu'nun masraflarının Türk Telekom tarafından karşılandığını bildirdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, TRT arşivinin bedelsiz olarak Türk Telekom'a verildiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine getirdi. TRT arşivinin IPTV için Telekom'un kullanımına açıldığı yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını soran İnce, önergesinde Bakan Aydın'a şu soruları yöneltti:

"TRT arşivinin Telekom adli şirket tarafından kullanılmasına ilişkin TRT ile Telekom arasında bir sözleşme imzalanmış mıdır? Bu sözleşmenin tarihi ve şartları nedir? TRT ve Telekom arasında TRT arşivi için yapılan görüşmelerde TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hangi kurumu temsil etmiştir? TRT arşivinin, bedel ödemeden Telekom'un kullanımına açılmasında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in aynı zamanda Telekom Yönetim Kurulu üyesi olmasının ve IPTV toplantısına gittiğinde masraflarının Telekom tarafından karşılanmasının etkisi olmuş mudur?"

"ARŞİV DAİRESİ BAŞKANI NEDEN GÖREVDEN ALINDI"

CHP'li İnce, Yayın Arşivleri Dairesi Başkanı Turgay Çakımcı'nın görevden alınma gerekçesini de sordu. "Bazı program ve görüntülerin başka kuruluşlara TRT'nin çıkarları gözetilmeden verilmesine karşı çıktığı için Turgay Çakımcı'nın görevden alındığı" yönündeki iddiaları gündeme getiren İnce, "Turgay Çakımcı'nın Türk Telekom ile yürütülen IPTV görüşmeleri sürecinde görevden alınmasının TRT Genel Müdürü'nün aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan vekili olmasının bir ilişkisi var mıdır? Turgay Çakımcı'nın yerine atanan Sezai Karataş'ın meslek yaşamına Şereflikoçhisar'da imam olarak başladığı, bir süre imamlık yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na oradan da TRT'ye geçiş yaptığı yönünde basında çıkan haberler doğru mudur? " sorularını yöneltti. İnce önergesinde ayrıca, "TRT'de programa çıkan bir kişinin kendi kişisel arşivinde bulundurmak üzere TRT'den çıktığı programın CD'sini talep etmesi halinde 100 dolar (KDV hariç) ödediği göz önüne alındığında, TRT arşivinin ticari amaçla kullanılmasına imkan veren sözleşmelerde TRT tarafından talep edilen ücretin 100 dolardan daha fazla olması gerekmez mi?" diye sordu.

ŞAHİN VE KOYUNCU IPTV'NİN LONDRA'DAKİ TOPLANTISINA KATILDI

Öte yandan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP'li İnce'nin daha önce verdiği soru önergesine yanıtında, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Genel Müdür Yardımcılığını vekaleten yürüten Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Koyuncu'nun, Türk Telekom'un davetlisi olarak 12-14 Mart 2008'de Londra'da yapılan IPTV World Forum toplantısına katıldığını bildirdi. Bakan Aydın, Genel Müdür Şahin ile Koyuncu'nun uçak, otel ve konferansa giriş ücretlerinin Türk Telekom A. Ş tarafından karşılandığını bildirdi. Aydın, iki günlük seyahat için Şahin'e, 370 İngiliz sterlini, taşıt hamaliye ücreti olarak 30 dolar ve yurtdışı çıkış harcı olarak 15 YTL, Koyuncu'ya da, 444 İngiliz Sterlini, taşıt hamaliye ücreti olarak 30 dolar ve yurtdışı çıkış harcı olarak 15 YTL ödendiğini kaydetti. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'TRT'nin Arşivi Bedelsiz Olarak Türk Telekom'a Verildi' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement