TRT ortak yapımı "Pota" İspanya'dan 3 ödülle döndü - Son Dakika
Güncel

TRT ortak yapımı "Pota" İspanya'dan 3 ödülle döndü

TRT ortak yapımı "Pota" İspanya\'dan 3 ödülle döndü

Yapımcılığını Halil Kardaş, senarist ve yönetmenliğini Ahmet Toklu'nun üstlendiği TRT ortak yapımı "Pota" filmi, İspanya'dan 3 ödül birden aldı.

24.08.2021 13:22  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımcılığını Halil Kardaş, senarist ve yönetmenliğini Ahmet Toklu'nun üstlendiği TRT ortak yapımı "Pota" filmi, İspanya'dan 3 ödül birden aldı.

Daha önce de İspanya'daki Cerdanya Uluslararası Film Festivali'nde "Sosyal Bakış" ödülünü kazanan film, bu yıl sekizincisi düzenlenen Calzada de Calatrava Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen", "En İyi Film Seyirci" ve "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen yapımın oyuncu kadrosunda Alp Akar, Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız yer alıyor.

Dünya prömiyerini 51. Giffoni Film Festivali'nde yapan film, yaşadıkları semte basket potası kuran yoksul çocukların mücadelesini anlatıyor.

Yönetmen Ahmet Toklu'nun ilk uzun metrajlı filmi olan "Pota" aynı zamanda Antalya Film Festivali'nde "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Ödülü"ne de değer görülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT ortak yapımı 'Pota' İspanya'dan 3 ödülle döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement