"TRT World Citizen Ödülleri" sahiplerini buldu - Son Dakika
Güncel

"TRT World Citizen Ödülleri" sahiplerini buldu

TRT tarafından düzenlenen "TRT World Citizen Ödülleri"nin 2020 ve 2021 yılları kazananları törenle ödüllerini aldı.

25.11.2022 22:59  Güncelleme: 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT tarafından düzenlenen "TRT World Citizen Ödülleri"nin 2020 ve 2021 yılları kazananları törenle ödüllerini aldı.

TRT'nin sosyal sorumluluk girişimleri arasındaki, ilk olarak 2017'de "Pozitif değişime ilham olmak" ilkesiyle yola çıkan "TRT World Citizen Ödülleri", Kuruçeşme'deki bir otelde düzenlenen törenle 5 farklı kategoride sahiplerini buldu.

Törende konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, ödüle layık görülenlerin iyilik dünyasına katkılar sunduğunu dile getirdi.

Sobacı, "Sözün ve eylemin uyumu, samimiyetin en büyük göstergesidir. Bugün dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey, işte bu samimiyettir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha adil bir dünya mümkün' çağrısı ve ortaya koyduğu samimi reçete, 8 milyara ulaşan dünya nüfusunun tamamına açılan bir adalet ve imkan kapısıdır. Dünya artık bir karar vermek zorunda. ya aralanan bu kapının kapanmaması için her bir ülke ve devlet başkanı elinden geleni yapacak ya da görmezden gelme rahatlığının acı sonuçlarına katlanacak." ifadelerini kullandı.

İçinde bulunulan yüzyılın pek çok küresel sınamanın, sıkıntının ve savaşın karanlık gölgesi altında ilerlediğini aktaran Sobacı, salgın, gıda krizi, küresel ısınma ve enerji krizi gibi küresel sorunların yaşandığından söz etti.

Sobacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye, tarafların bir araya geldiği, problemlerin konuşulduğu, çözüm üretildiği bir ülke ve barış merkezi olarak tüm imkanlarını seferber ediyor. Etkileri yeni yeni geçmeye başlayan Kovid-19 salgın sürecinde Türkiye, 150'den fazla ülkeye insani ve tıbbi yardımda bulundu. Henüz salgının ilk aylarında bu yardımlar başladı. Hangi ülkenin neye ihtiyacı varsa en kısa sürede ulaştırılması için titiz bir lojistik çalışma gerçekleştirildi.

Son dönemin en önemli küresel meselesi Rusya- Ukrayna Savaşı'nda ise İstanbul, tarafların bir araya geldiği, diyalog ortamına imkan sağlayan tek yer oldu. Bu savaşın bir sonucu olarak büyük bir gıda krizine neden olacak tahıl sorunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde hayata geçirilen tahıl koridoru ile çözüme ulaştı. Şimdi ise bu tahılın adil dağıtımı ve fakir ülkelere de ulaşması için gayret sarf ediyoruz. Bu gayretler ancak ve ancak 8 milyar insanın ortak kaderine inanan ve hepsini eşit düzeyde önemseyen adil bir perspektifin yansımasıdır. Sözün ve eylemin uyum içinde ilerlediği bir samimiyet göstergesidir. Bu bağlamda, Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak bizler de 'özü sözü insan' mottomuzdan hareketle sesi duyulmayanların sesi olmayı bir görev kabul ediyoruz."

Konuşmaların ardından kazananlara ödülleri takdim edildi.

2021 "İletişimci Ödülü"nü Eman Askar'a takdim eden sanatçı Orhan Gencebay, TRT'yi böyle bir etkinlik düzenlediği için tebrik etti.

Gencebay, "Gönül olağanüstü geniştir. Önemli olan gönülden vermektir. Bu ödülleri veren TRT'mizi kutluyorum. TRT'miz Türkiye'mizde en büyük görevini harika yaparken artık dünyaya taştı. Dünyayla zaten ilgileniyordu ama bundan sonra görüyorum ki TRT'miz her konuda dünyayla ilgili çalışma yapacak." diye konuştu.

Yeni bir albüm çalışması içerisinde olduğunu dile getiren Gencebay, parçalardan birinin adının da "Canım Türkiyem" olduğunu söyledi.

2020 "İletişimci Ödülü"nü Merve Çirişoğlu'na Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, 2021 "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü Ali Bonat adına Mahmoud Ismail'e TRT Genel Müdürü Sobacı, 2020 "Gençlik Ödülü"nü Aikokul Bolotbekova'ya TRT Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Yılmaz, 2020 "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü Ömer Salman'a AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve 2021 "Eğitimci Ödülü"nü Sharih Shiwan'a Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün takdim etti.

Ödül alan diğer isimler şöyle:

2020 "Eğitimci Ödülü" Samuel Isaiah, 2020 "Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü" Waheed Arian, 2021 "Gençlik Ödülü" Melati Wijsen-İsabel Wijsen, 2021 "Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü" Hayri Dağlı.

Bu arada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başka bir programı nedeniyle ödül törenine katılamadı.

"TRT World Citizen Ödülleri" sahiplerini buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'TRT World Citizen Ödülleri' sahiplerini buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı
    12:50 Adıyaman'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı

    Adıyaman merkezinde, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı. Kazada otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarken, yaralı bisiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Soruşturma devam ediyor.

  • Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı
    12:50 Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı

    Kadıköy'de kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan bir şahıs, 8 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan şahıs, olay yerine yakın olan bir taksici tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Samsun'da silahla havaya ateş eden 3 kişi gözaltına alındı
    12:49 Samsun'da silahla havaya ateş eden 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen nişan töreninde silahla havaya ateş eden M.G., B.K. ve R.A. isimli 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan ve tabancalarına el konulan şüpheliler, idari para cezası verildikten sonra serbest bırakıldı.

  • Torbalı Öğretmenler Korosu Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Konser Verdi
    12:49 Torbalı Öğretmenler Korosu Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Konser Verdi

    Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenlerin oluşturduğu 'Torbalı Öğretmenler Korosu', Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü nedeniyle konser verdi. Torbalı Belediye Kültür Merkezi'ndeki konserde koro şefi Ayşe Demir Çavga, orkestra şefleri Hüseyin Dereli ve Seçkin Al yönetiminde sahne alan solistler ve koristler, sevilen türküleri seslendirdi. Kaymakam Ercan Öter, Belediye Başkanı Övünç Demir, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da konsere katıldı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi
    12:48 Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemede bulundu. Vali Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce'den bilgi aldıktan sonra bir ambalaj fabrikasını ziyaret etti. Ekici, kentin Avrupa'ya açılan sınır kapılarına yakınlığı nedeniyle yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, tüm yatırımcıları bölgeye davet etti.

  • Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    12:46 Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kahraman'ı ve Milli Takımı tebrik ederek gurur duyduklarını belirtti.


Advertisement