Aklanan Trump düzenlediği basın toplantısında o manşeti gösterdi ve "bunu çerçeveleteceğim" dedi - Son Dakika
Güncel

Aklanan Trump düzenlediği basın toplantısında o manşeti gösterdi ve "bunu çerçeveleteceğim" dedi

ABD Başkan Donald Trump, hakkındaki suçlamalara ilişkin yürütülen davada, aklanmasının ardından yaptığı konuşma sırasında elindeki gazeteyi havaya kaldırdı. "Trump aklandı" manşetini kameralara gösterip, "Hakkımda atılmış en iyi başlık, bunu çerçeveleteceğim" yorumunu yaptı.

06.02.2020 23:00  Güncelleme: 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, görevi kötüye kullanma ve Kongre'nin çalışmasını engelleme suçlamalarına karşı yürütülen davaya ilişkin Senato'da yapılan oylamada aklanmasının ardından konuşma gerçekleştirdi. Trump, Washington'da düzenlenen Ulusal Dua Kahvaltısı'ndan sonra yaptığı konuşmada, "Bizi yok etmek için mümkün olan her şeyi yaptılar ve bunu yaparken milletimize çok zarar verdiler" ifadelerini kullandı.

"BANA YAPILANLARI BAŞKASI KALDIRAMAZDI"

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması ve azil sürecinde kendisine haksızlık edildiğini savunarak, "Benim başıma gelenler başka bir başkanın başına asla gelmemeli. Başka bir başkan, bana olanları kaldırır mıydı bilmiyorum. Bence kaldıramazdı." açıklamasında bulundu.

"BU CADI AVI AHLAKSIZDI"

Son 3 yılda birçok aşamadan geçtiklerine dikkati çeken Trump, "Bu cadı avı ahlaksızdı, kötü niyetliydi. Kötü polisler vardı, bilgi sızdıranlar, yalancılar vardı. Benim başıma gelenler, başka bir başkanın başına asla gelmemeli. Başka bir başkan, bana olanları kaldırır mıydı bilmiyorum. Bence kaldıramazdı." diye konuştu.

"ONU SUÇÜSTÜ YAKALADIK"

Trump, kendisine yapılanları "rezalet" olarak niteleyerek, "(Eski FBI Direktörü) James Comes'i kovmasaydım ki kendisi tam bir felaketti, şu anda burada sizinle olamayacaktım. Onu suçüstü yakaladık. Bunlar Barack Obama'ya yapılsaydı, birçok insan şimdiye kadar hapiste olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

"HAKKIMDA ATILMIŞ EN İYİ BAŞLIK"

Bir süre önce Beyaz Saray'ın aboneliğini sonlandırdığı Washington Post gazetesinin "Trump aklandı" şeklindeki manşetini salondakilere gösteren Trump, "Washington Post'ta bugüne kadar benim hakkımda atılmış en iyi başlık." dedi. Ayrınca Trump bu manşeti çerçeveleteceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump, Senato'daki azil soruşturmasında yapılan oylamada görevi kötüye kullanmak suçlamasından aklandı. Oylamada 52 senatör Trump'ın lehine oy verirken 48 kişi de aksi yönde oy kullandı. Trump, Senato'daki ikinci oylamada ise Kongre'yi engelleme suçlamasından aklandı.

Aklanan Trump düzenlediği basın toplantısında o manşeti gösterdi ve "bunu çerçeveleteceğim" dedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aklanan Trump düzenlediği basın toplantısında o manşeti gösterdi ve 'bunu çerçeveleteceğim' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement