Trump'tan, Kendisini Sahtekarlıkla Suçlayan Eski Başkan Adayına Bakanlık Teklifi - Son Dakika
Dünya

Trump'tan, Kendisini Sahtekarlıkla Suçlayan Eski Başkan Adayına Bakanlık Teklifi

Yeni ABD Başkanı Trump'ın, seçim kampanyası döneminde kendisine ağır eleştiriler yönelten Cumhuriyetçilerin 2012 başkan adayı Romney'e Dışişleri Bakanlığı görevi teklif ettiği konuşuluyor.

20.11.2016 00:15  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, seçim kampanyası döneminde kendisine ağır eleştiriler yönelten Cumhuriyetçi Parti'nin 2012 başkan adayı Mitt Romney ile görüştü. Trump ve Romney, Trump'ın New Jersey'deki golf klübünde bir araya geldi. Görüşmeye Trump'ın yardımcısı Mike Pence de katıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEKLİFİ

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Trump'ın Romney'e kabinesinde Dışişleri Bakanlığı görevi teklif ettiği belirtiliyor ancak görüşme ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Romney de görüşmenin ardından Trump'ın kendisine Dışişleri Bakanlığı teklif ettiği iddialarına ilişkin soruları cevapsız bıraktı.

TRUMP'LA GÖRÜŞMEKTEN MEMNUNİYET DUYMUŞ

ABD'nin çıkarlarını ilgilendiren birçok konuda kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Romney, ABD'nin yeni Başkanı Trump ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu ve yeni yönetimi dört gözle beklediğini belirtti.

SAHTEKARLIK VE DÜZENBAZLIKLA SUÇLAMIŞTI

Trump'ı sahtekarlık ve düzenbazlıkla suçlayan Romney, Cumhuriyetçilere Trump'a oy vermeme çağrısında bulunmuştu. Romney, seçimleri kazanmasının ardındansa Trump'ı arayarak kutlamıştı.

TRUMP "EZİK" DEMİŞTİ

Trump ise 2012 yılındaki başkanlık seçimlerini Barack Obama'ya karşı kaybeden Romney'i "ezik" olarak nitelendirmişti. Romney'nin destek için kendisine yalvardığını, çok kötü bir seçim kampanyası yürüttüğünü ve "köpek gibi" kaybettiğini söylemişti.

Trump\'tan, Kendisini Sahtekarlıkla Suçlayan Eski Başkan Adayına Bakanlık Teklifi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Trump'tan, Kendisini Sahtekarlıkla Suçlayan Eski Başkan Adayına Bakanlık Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement