Trump'ın hedef aldığı 4 Demokrat kadın vekil: Azletme süreci başlatılmalı - Son Dakika
Dünya
BBC

Trump'ın hedef aldığı 4 Demokrat kadın vekil: Azletme süreci başlatılmalı

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Geldiğiniz ülkelere geri dönün" diye hedef aldığı 4 Kongre üyesi, açıklama yaptı. Trump'ın açıklamasını eleştiren Kongre üyeleri,"Bu açıklamalar duyarsız kaos içerisindeki ve yozlaşmış yönetimin basit bir gündem saptırma girişimidir. Trump'ı azletme süreci başlatılmalı" dedi.

16.07.2019 09:59  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Başkan Donald Trump'ın, 'sevmiyorsanız bu ülkeyi terk edip geldiğiniz ülkelere dönün' dediği 4 Kongre üyesi kadın ortak basın toplantısı düzenleyerek ABD Başkanı'nın sözlerinin gündemi saptırma çabası olduğunu belirterek,"Bu oyuna gelmeyin" açıklamasında bulundu.

Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley ve Rashida Tlaib, Washington'da bir basın toplantısı düzenleyerek halkın ve basının Trump'ın söylemlerine değil uyguladığı politikalara odaklanması gerektiğini vurguladı. Kongre üyelerinden Ayanna Pressley, "Bu açıklamalar duyarsız kaos içerisindeki ve yozlaşmış yönetimin basit bir gündem saptırma girişimi" dedi.

TRUMP'I AZLETME SÜRECİ BAŞLATILMALI

Ilhan Omar ve Rashida Tlaib ise Trump için görevden azil sürecinin başlatılması yönündeki çağrılarını yineledi. Kongre üyesi Pressley, Trump'ın sözleri için "Sadece bizi değil, çok sayıda insanı ötekileştirip susturmaya çalışıyor" dedi.

Pressley, Washington'da 4 Kongre üyesine takılan 'ekip' takma adını kullanarak, "Bizim ekip büyük. Bizim ekip daha eşit ve adil bir dünya isteyen herkesi kapsıyor" diye konuştu. 4 Kongre üyesi de ülkenin ana gündem maddelerinin sağlık sistemi, bireysel silahlanma ve Meksika sınırındaki gözaltı merkezlerindeki koşullar olması gerektiğini söyledi.

Ilhan Omar ise yaptığı açıklamalarda "Tarihin gözleri üzerimizde" diyerek, Meksika sınırında insan hakları ihlalleri yapıldığını savundu.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI IRKÇI SALDIRI

Omar, Trump'ın açıklamalarını 'açıktan ırkçı saldırı' olarak niteledi ve ABD Başkanı'nın beyazların üstünlüğünü savunan grupların söylemini desteklediğini ifade etti. Omar, Trump'ın bu yaklaşımının ülkeyi daha da kutuplaştırdığını vurguladı.

Rashida Tlaib ise Trump'ın son Twitter mesajları için "Sadece ırkçı söyleminin devamı" dedi.

Tlaib, "Başkan'ı bu ülkenin kanunları karşısında sorumlu tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Alexandra Ocasio-Cortez ise çocukken Washington'u ziyaret ettiğini anlattı ve "Gençlere 'Başkan ne derse desin bu ülke size ait' diyebilmeliyiz" dedi ve "Sevdiğimiz şeyleri terk etmeyiz. Zayıf karakterler ve ülkenin liderleri politikaları tartışmamak için bizim ülkeye sadakatimizi sorgulamaya çalışıyor" tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Cuma günü Ocasio-Cortez, Tlaib ve Pressley, ABD Temsilciler Meclisi'nde ziyaret ettikleri göçmen gözaltı merkezlerinde gördüklerini anlatmıştı. Demokrat Kongre üyeleri, Trump yönetiminin Meksika sınırındaki gözaltı merkezlerinde tuttuğu göçmenlerin insanlık dışı koşullarda yaşadığını söylemişti.

Temsilciler Meclisi'ndeki oturumun ardından Trump gözaltı merkezlerindeki koşulların son derece iyi olduğunu ifade etmiş ve Pazartesi günü Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Kongre üyesi kadınlar için "Eğer memnun değilseniz, eğer sürekli şikayet edip duruyorsanız ülkeyi terk edip gidebilirsiniz" demişti.

Trump'ın bu paylaşımları büyük tepki çekmiş ve ırkçılıkla suçlanmıştı. Trump ise Kongre üyelerine yönelik açıklamalarına devam etmiş ve ırkçılık suçlamalarını reddetmişti.

Trump\'ın hedef aldığı 4 Demokrat kadın vekil: Azletme süreci başlatılmalı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Trump'ın hedef aldığı 4 Demokrat kadın vekil: Azletme süreci başlatılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement