Trump Karşıtlarına Yeni Şüpheli Paketler Gönderildi - Son Dakika
Dünya
BBC

Trump Karşıtlarına Yeni Şüpheli Paketler Gönderildi

ABD'de, ikisi muhalefetteki Demokrat Partili bir senatöre, biri de eski bir üst düzey istihbarat yetkilisine gönderilen üç şüpheli paket daha ele geçirildi.

26.10.2018 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de, ikisi muhalefetteki Demokrat Partili bir senatöre, biri de eski bir üst düzey istihbarat yetkilisine gönderilen üç şüpheli paket daha ele geçirildi.

İki paketin, Florida'daki bir posta dağıtım merkezinde, birinin de Manhattan'daki bir postanede bulunduğu belirtildi.

Paketlerin 2020'deki başkanlık seçimlerinde adı geçen Demokrat Parti'nin New Jersey senatörü Cory Booker ve eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ı hedef aldığı bildirildi.

Daha önce de, ABD Başkanı Donald Trump'a muhalif önemli isimlere bombalı paketler yollanmıştı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI Florida'daki posta dağıtım merkezinde arama yaptı. Bombalı paketler yollananlar arasında eski ABD Başkanı Barack Obama ve aktör Robert de Niro da vardı.

Miami'deki bir posta dağıtım merkezinin de güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. İncelemeye bomba imha ekipleri ve eğitimli köpeklerin de katıldığı belirtildi.

Bu arada New York Polisi de Manhattan'da ele geçirilen paketlerin "geçtiğimiz günlerde bulunanlara çok benzediğini" açıkladı. Bomba imha ekiplerinin de olay yerinde olduğu bildirildi. Bombalı paket tehdidi nasıl başladı? Bombalı paket alarmı, milyarder iş insanı ve Demokrat Parti bağışçısı George Soros'un posta kutusunda şüpheli bir düzeneğin bulunmasıyla başladı.

FBI'a göre daha önce aşağıdaki isimlere bombalı paketler yollandı :

Paketlerin hiç biri patlamadı.

Bombalı paket gönderilenlerin hepsi, Başkan Donald Trump'ı eleştiren isimler.

Bombalı saldırı girişimleri ayrıca, ABD'de iki hafta sonra yapılması planlanan Kongre ara seçimlerine iki haftadan kısa bir süre önce yapıldı. Trump neden medyaya saldırıyor?

Başkan Trump, bombalı paket haberlerine, kamu hayatında daha medeni davranılması ve siyasetçilere rakiplerine "ahlaken bozuklarmış gibi" davranmamaları çağrısında bulunarak tepki vermişti.

Trump karşıtları ise bu sözlerin iki yüzlü olduğunu savunmuş, Eski CIA Başkanı John Brennan da paylaştığı Twitter mesajında "Başkalarını suçlamayı bırak. Aynaya bak. Kışkırtıcı söylemlerin, hakaretlerin, yalanların ve fiziksel şiddeti teşvik etmen utant verici" demişti.

Trump ise suçlamalara Twitter'da yanıt vermiş ve karşıtlarının kendisini "istediği" gibi eleştirdiğini, ancak kendisi karşılık verince şikayet ettiklerini belirtmişti.

Muhafazakarlar, ülkedeki siyasi söylemden Demokrat Partilileri sorumlu tutuyor.

Bombalı paketlerin hedefindeki isimler de dahil Demokratlar'ın "Öfkeli güruh" davranışını teşvik ettiklerini söylüyorlar. Paketlerde ne vardı? FBI Başkan Yardımcısı William Sweeney, paketlerin Washington yakınlarındaki bir FBI laboratuvarında yakından incelendiğini söyledi.

FBI'a göre paketlerin bir kaçında boru tipi bombalar var.

CNN'in soruşturma kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, bombalar çalışır durumda ve dengesiz, yani sadece paketin ele alınması bile bombanın infilak etmesine neden olabilir.

Bombaların içinde, dükkanlardan kolayca alınabilecek zaman ayarı düzenekleri olduğu belirtiliyor.

Ancak bazı uzmanlar, paketlerin röntgen resimlerini görmelerinin ardından, bombaların etkili olabileceğinden şüphe duyduklarını söyledi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Trump Karşıtlarına Yeni Şüpheli Paketler Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

BBC

Advertisement