ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ambargoyu yumuşatma sinyali verdi - Son Dakika
Güncel

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ambargoyu yumuşatma sinyali verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı uygulanan yaptırımların gevşetilip gevşetilmeyeceği sorusuna "Ne olacağını göreceğiz" yanıtı, uluslararası basında 'yumuşatma sinyali' olarak değerlendirildi.

11.09.2019 23:50  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD basınında Başkan Trump'ın Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton'ı başta İran politikaları sebebiyle görevden aldığı iddiaları gündemdeyken Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerle bir araya gelerek İran'a ambargosu, Bolton'un görevden alınması gibi pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik yaptırımları hafifletme olasılığı üzerine gelen bir soruya, "Ne olacağını göreceğiz" şeklinde cevap verdi. Trump'ın verdiği bu cevap uluslararası basında Tahran'a karşı bir yumuşama sinyali olarak değerlendirilirken Trump ayrıca Washington'un İran'da rejim değişikliği aramadığını vurguladı, iki ülkenin iyi bir anlaşma yapabileceğine inandığını vurguladı.

"İRAN'IN NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Trump pozitif söylemlerinin yanı sıra İran'ın nükleer programından duyduğu endişeyi dedile getirerek, "İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ambargoyu yumuşatma sinyali verdi

Trump'ın İran'a yönelik bu açıklamaları, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Trump ve İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani'nin Birleşmiş Millerlet (BM) Genel Kurulunda görüşme yapabileceğini söylemesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

"VENEZUELA KONUSUNDA SINIRI AŞTI"

Öte yandan Trump görevden aldığı Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton'ın Venezuela'ya yönelik politikalar konusunda uyum göstermediğini belirten Bolton için, "Sınırları aştı" değerlendirmesinde bulundu. Trump, "Venezuela ile ilgili tutumu konusunda John Bolton'la aynı fikirde değildim; sıra dışı olduğunu düşündüm. Sanırım haklı olduğumu kanıtladığımı düşünüyorum" itirafında bulundu.

Trump, Maduro ile buluşmaya istekli olup olmadığı sorusunu cevaplamayı reddetti.

Trump, "Açıkçası bir şeyler yapmak istedi. John'un sert bir adam olarak bilindiğini biliyorum. Bizi Irak'a sokması bunun kanıtı. Ama aslında benim çok iyi bir ilişkimin olduğu birisi. Ancak yönetimde, çok önemli olduğunu düşündüğüm insanlarla geçinemiyordu" dedi.

KİM'E LİBYA MODELİNDEN BAHSETTİ

Trump, Bolton'ın Kuzey Kore ile müzakerelerde "Libya modeli"ne atıfta bulunarak büyük bir hata yaptığını söyledi. Başkan, "bazı büyük hatalar yaptı. Kim Jong-un için Libya modelinden bahsetti. Doğru bir açıklama değildi" dedi.

Başkan Trump, Salı günü yaptığı açıklamada, Bolton'la İran, Afganistan ve diğer dış politika konularında ciddi anlaşmazlıklar yaşamasından sonrasında istifa etmesini istediğini söylemişti. Trump Ulusal Güvenlik Danışmanlığı pozisyonu için beş adayı olduğunu ve önümüzdeki hafta adını açıklayacağını söyledi. - WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump, İran\'a ambargoyu yumuşatma sinyali verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ambargoyu yumuşatma sinyali verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi
    11:50 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi

    Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehadetinin 9. yılında Eskişehir Adliyesi'nde düzenlenen programla anıldı. Kiraz'ın adının verildiği salonda düzenlenen anma programına, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri ve çok sayıda savcı ile yargı çalışanı katıldı.

  • UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi
    11:50 UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi

    İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Abdullah Musab Şahin, UAD'nin 28 Mart 2024'te açıkladığı yeni ihtiyati tedbir kararlarını ve önemini AA Analiz için kaleme aldı.

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada
    11:47 Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada

    Gürpınar'da seyir halindeki bir araçtan kedinin üzerine şişe atıldı. Olay, araç kamerası tarafından görüntülendi ve sosyal medyada yayıldı. Gözaltına alınan sürücüye toplamda 2 bin 70 TL ceza uygulandı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı
    11:46 Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı

    Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Çukurova ilçesinde bir çiftlik evine kaçak havai fişek imalathanesi kurulduğu ihbarını aldı. Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirdi ve olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

  • Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi
    11:46 Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda 181 adet gümrük kaçağı puro ile 25 adet gümrük kaçağı paket sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca cinsel içerikli ürünler, sigara sarma kağıdı ve gümrük kaçağı alkol de bulundu. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.


Advertisement